Conform surselor citate, la cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Darius Valcov au fost inregistrate 97 de voturi "pentru", 48 "impotriva" si cinci abtineri. Alti 18 senatori nu au fost prezenti la vot. Votul a fost secret, cu bile.

Cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii in cazul lui Dan Sova nu trece de Senat

Cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Dan Sova nu trece de Senat, fiind intrunite 79 de voturi "pentru", 67 "impotriva", 5 abtineri, pentru aprobare trebuind 85 de voturi favorabile, potrivit unor surse parlamentare.

Rezultatul oficial al votului senatorilor in cazul cererii DNA vizandu-l pe Dan Sova a fost anuntat in plen, Senatul neincuviintand arestarea preventiva a acestuia, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii. Potrivit anuntului oficial facut in plen in urma numaratorii voturilor, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva a lui Dan Sova.

Numarul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari. Din cele 151 de voturi exprimate in cazul solicitarii vizandu-l pe Dan Sova, au fost inregistrate 79 de optiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate.
Votul a fost secret, cu bile.

Citeste si:

Senatorul Dan Sova a cerut, in discursul pe care l-a rostit in plen la dezbaterea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii sale preventive, respingerea solicitarii DNA, spunandu-le senatorilor ca ii roaga sa-i dea posibilitatea de a se apara ca "om liber".
"Nu o sa ma plang in fata dumneavoastra de o realitate foarte clara, anume ca de cand a inceput acest dosar alerg sa-mi demonstrez nevinovatia, ceea ce nu este firesc si stiti cu totii foarte bine, trebuie cineva sa-ti demonstreze vinovatia. Alerg sa-mi demonstrez nevinovatia. Ma supun si acestui lucru nefiresc", a spus Sova.

"Dar, va rog, si o spun cu demnitate, sa-mi dati posibilitatea, prin votul dumneavoastra de astazi, respingand cererea Directiei Nationale Anticoruptie, sa ma pot apara ca om liber. Si va garanteaz ca peste cativa ani, peste doi-trei ani, cand vom avea solutia definitiva in acest dosar, veti constata ca nu ati gresit", a adaugat el.