Directorul economic al SC Hidro Prahova, Catalina Nicoleta Bozianu, fost viceprimar al Ploiestiului si al carei nume apare in interceptarile procurorilor din dosarul lui Iulian Hertanu, a venit, marti dimineata, la sediul DNA Ploiesti, unde a fost citata ca martor, potrivit Mediafax.

Catalina Nicoleta Bozianu, care a fost viceprimar al Ploiestiului in perioada 2008 - 2012, fost presedinte al organizatiei municipale PNL Ploiesti si care in prezent detine functia de director economic la SC Hidro Prahova, firma prin care se deruleaza contractele de apa si canalizare pe fonduri europene in valoare de 160 de milioane de euro ce fac obiectul unei anchete a DNA, s-a prezentat la DNA Ploiesti.

La intrarea in sediul DNA Ploiesti, Bozianu, al carei nume apare in interceptarile procurorilor DNA in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, a declarat ca in perioada in care au fost interceptate discutiile dintre ea si fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova Adrian Semcu, inculpat si el in acest dosar, ea era suspendata din functia de director economic al SC Hidro Prahova, detinand functia de viceprimar.

Ea a precizat ca discutiile respective vizau teme politice, negand ca ar fi vorbit vreodata cu lideri nationali ai PNL despre contractele SC Hidro Prahova.

La ora transmiterii acestei stiri, Catalina Bozianu este audiata ca martor in dosarul lui Hertanu.

Tot marti, este asteptat sa ajunga la sediul DNA Ploiesti si Dumitru Pantea, fost director al SC Hidro Prahova.

In documentele procurorilor DNA care ancheteaza dosarul lui Iulian Hertanu apar interceptari intre fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova Adrian Semcu si Catalina Bozianu, in care cei doi invoca numele fostului lider PNL Crin Antonescu.
”Catalina Nicoleta Bozianu: Am vorbit cu asta.
Adrian-Emanuil Semcu: Da?
Catalina Nicoleta Bozianu: Pai a zis macar sa o rezolve asa..., jumate, adica sa-i dea ree.
Adrian-Emanuil Semcu: Aha.
Catalina Nicoleta Bozianu: Si diseara, cand termina acela, ca se duce nu stiu unde, se mai intalnesc o data, pe seara.
Adrian-Emanuil Semcu: Dar nu au dat inca verdictul aia?
Catalina Nicoleta Bozianu: Nu, nu.
Adrian-Emanuil Semcu: Dar cat crezi ca mai dureaza? Sau el ce zice?
Catalina Nicoleta Bozianu: Ma, el zice ca deseara ar avea un raspuns mai clar. La 7, nu stiu cand are intalnirea, a zis ca, cum termina acolo, ma suna iar si daca e ceva mai mult de vorbit, maine ori ma duc pana la jumatea drumului ori vine el, ori nu stiu… ceva de genul asta.
Adrian-Emanuil Semcu: Ihi.
Catalina Nicoleta Bozianu: Cam asa am discutat cu el.
Adrian-Emanuil Semcu: Am vorbit cu tovarasul Crin.
Catalina Nicoleta Bozianu: Da?
Adrian-Emanuil Semcu: L-am sunat, nu mi-a raspuns si in 2 minute ma suna inapoi. Lejer, foarte asa... Stie de toate dedesubturile lui Ghita, dar el a vorbit cu Ponta. Si i-a zis «Bai, e problema voastra, la Prahova nu cedez , unul e al nostru. Nu conteaza care.( n.n. ulterior a fost incheiat contractul cu asocierea formata din SC Grossman Engineering SRL, administrata de cumnatul premierului Ponta Victor Viorel, Hertanu Iulian Cristian, si SC Euro Construct Trading 98 SRL) Si el... tot el zice...: Bai Adi, sa fiu sincer si drept, eu cred ca ar fi mai important judetul, ca la Ploiesti e Catalina, e organizatia, avem fieful totusi de nivel... nu-mi fac probleme. Dar in judet... Exact gandirea mea. Stii?
Catalina Nicoleta Bozianu: Da.”

Iulian Hertanu, arestat preventiv in luna februarie a acestui an

In 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. In 23 aprilie, Iulian Hertanu a fost plasat in arest la domicliu, in urma unei decizii a instantei supreme. Ulterior, el a fost pus sub control judiciar, pentru evaziune fiscala, deturnare de fonduri europene, constituire de grup infractional.

In acelasi dosar, au mai fost plasati sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii sustin ca, in perioada 2011 - 2015, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai SC Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.

"Scopul grupului infractional astfel format si sprijinit a fost atins, urmarirea penala facuta pana la acest moment relevand: deturnarea din cadrul proiectului si insusirea in interes propriu, de catre membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicati in numerar din conturi ale persoanelor juridice si fizice, reprezentand 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering Group, catre «partenerii» la care se pretinde ca au fost subcontractate lucrari), sustragerea de la plata catre stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei ( din care 1.509.176 lei reprezentand TVA si 1.006.117 de lei reprezentand impozit pe profit)", arata DNA.

Proiectul privind extinderea retelei de canalizare la Comarnic, in valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, insa lucrarile, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfarsitul anului trecut.

In dosarul privind fraudarea de fonduri europene, la sfarsitul lunii februarie, au fost audiate la DNA Ploiesti atat mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, cat si sora acestuia, Alexandra Hertanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri