Termenul de depunere a candidaturilor pentru un post de judecator la CCR a fost decis de catre Biroul Permanent a Camerei Deputatilor ca fiind 4 mai.

"(Biroul Permanent a luat act de-n.r.) scrisoarea deschisa din partea presedintelui CCR, Augustin Zegrean, referitoare la expirarea mandatului unui judecator la CCR, respectiv a domnului judecator Tudorel Toader. S-a stabilit, in Biroul Permanent, ca termenul de depunere a candidaturii la Comisia juridica sa fie pana la data de 4 mai, urmand sa se ia in dezbatere (candidaturile depuse-n.r.) pe data de 9 mai, in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor", a declarat deputatul PSD Marcel Ciolacu, la finalul sedintei conducerii Camerei Deputatilor, conform Mediafax.

Curtea Constitutionala a trimis o scrisoare si Senatului prin care solicita declansarea procedurii de numire a unui nou judecator, avand in vedere ca mandatul lui Valentin Zoltan Puskas urmeaza sa expire.

"(BP – n.r.) a aprobat si a fixat programul urmare a scrisorii Curtii Constitutionale prin care solicita declansarea procedurii de numire a unui judecator la Curtea Constitutionala", a spus vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, dupa sedinta Biroului Permanent (BP).

"Programul urmeaza sa se desfasoare pana in data de 1 iunie. Asa cum stiti, prevederile legii 47 includ si imprejurarea ca macar cu o luna inainte de exprirarea termenului judecatorului, respectiv 13 iulie, trebuie sa fie desemnat si incheiata procedura pe 13 iunie, motiv pentru care termenul fixat a fost 1 iunie", a precizat el.
De asemenea, mandatul presedintelui CCR, Augustin Zegrean, urmeaza sa expire, in locul lui urmand sa fie numit un judecator de catre Presedintie.

Citeste si:
CD: Angajatorii sunt obligați să dea în caz de închidere a școlilor
Comisia de muncă a Camerei...

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Curtea Constituțională a respins Ordonanța de Urgență pentru anticipate
Setari Cookie-uri