Adina Florea este propunerea pentru functia de procuror-sef al DNA, conform anuntului facut acum cateva minute de ministrul Justitiei Tudorel Toader.

''In urma desfasurarii procedurii de selectie care a avut loc in perioada 6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justitiei, va aducem la cunostinta faptul ca propunerea ministrului justitiei Tudorel TOADER pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie este doamna Adina FLOREA.'', este mesajul transmis pe site-ul Ministerului Justitiei.

In conformitate cu dispozitiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, urmeaza ca aceasta propunere sa fie transmisa Consiliului Superior al Magistraturii in vederea obtinerii avizului consultativ, si ulterior, Presedintelui Romaniei, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea in functie.

In 2010, Adina Florea a dispus redeschiderea dosarului in care fostul primar Radu Mazare era acuzat ca a purtat la o defilare de moda o uniforma nazista. Mazare a citicat-o in mod repetat la acel moment.

Vezi aici proiectul managerial al Adinei Florea

Adina Florea este procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta. Timp de mai multi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, ulterior ocupand si functia de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spunea ca ii cunoaste pe unii dintre candidatii inscrisi in concursul pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca le cunoaste "evolutiile profesoinale", dar si "atitudinile etice, morale".

Citeste si:
Iohannis da de inteles ca nu o accepta pe Adina Florea la sefia DNA
Iohannis da de inteles ca nu...

Propunerea/propunerile ministrului justitiei va fi/vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui, in vederea numirii in functia de conducere.

Prima selectie pentru postul de procuror-sef al DNA a inceput in 9 iulie, imediat dupa anuntul privind semnarea decretului de catre presedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi.

Cei patru candidati pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost Florentina Mirica, procurorul sef al Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei judiciare penale din DNA Elena Grecu si Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Citeste si:
Adina Florea a primit aviz negativ de la CSM pentru sefia DNA
Adina Florea a primit aviz...

Sursa foto: Cugetliber.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Retrospectiva 2018: Klaus Iohannis, la al patrulea an de mandat