PLUS: Ministerul Justitiei pregateste OUG privind Codurile penale

Reprezentantii PLUS au sustinut vineri ca au obtinut in instanta confirmarea oficiala ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pregateste ordonanta de urgenta privind Codurile penale, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa remis AGERPRES, PLUS informeaza ca intr-un proces avand ca obiect suspendarea oricarui demers efectuat de Ministerul aJustitiei pentru emiterea unor ordonante de urgenta privind modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala pe care l-a initiat, ministerul condus de Tudorel Toader "recunoaste ca lucreaza la elaborarea unor astfel de ordonante".

"Astfel, la putin timp dupa ce a fost scapat cu ajutorul PSD de motiunea indreptata impotriva sa de catre parlamentari, ministrul Justitiei recunoaste ca analizeaza posibilitatea de a modifica cele doua Coduri penale prin ordonante de urgenta. O astfel de informatie confirma zvonurile potrivit carora PSD a blocat adoptarea motiunii indreptate impotriva lui Tudorel Toader in schimbul promisiunii acestuia de a forta modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala printr-o ordonanta de urgenta. Recunoasterea a fost facuta printr-o adresa oficiala depusa la dosarul cauzei si semnata de catre un director din cadrul ministerului, in care se afirma clar ca 'la nivelul sectiei de specialitate din cadrul Ministerului Justitiei exista in analiza posibilitatea elaborarii unui proiect de act normativ de modificare a Codului penal si de procedura penala'. Litigiul in cadrul caruia PLUS a obtinut aceasta confirmare este doar una dintre actiunile echipei de juristi a partidului, prin care se incearca blocarea modificarilor aduse de catre coalitia PSD-ALDE sistemului judiciar si reglementarilor penale din Romania", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, reprezentantii PLUS au sustinut ferm neconstitutionalitatea emiterii unor ordonante de urgenta pentru modificarea Codurilor penale, "dovada in acest sens stand chiar jurisprudenta Curtii Constitutionale, care a retinut in decizia nr. 1431/2010 ca, in situatia in care Parlamentul este sesizat cu un proiect de lege, emiterea unei ordonante de urgenta cu privire la acelasi proiect de lege este neconstitutionala".

Citeste si:
Liderii PNL, USR, PLUS, UDMR au aprobat lista miniștrilor în...
Liderii PNL, USR, PLUS, UDMR...
Sursa foto: ROBERT GHEMENT | AGERPRES

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri