Multe persoane inteligente au senzatia ca, oricat de mult ar munci, alti oameni mai putin pregatiti inregistreaza mai multe succese.

„Trebuie sa credem in noroc. Cum am putea sa explicam altfel succesul oamenilor pe care nu ii placem?”, spunea regizorul si poetul francez Jean Cocteau.

Realitatea din lumea afacerilor din Romania este urmatoarea: multe persoane cu mari carente de cultura, rafinament si stiinta a managementului castiga foarte multi bani. O astfel de situatie devine deprimanta pentru micii antreprenori: de ce persoane mai putin dedicate, inteligente si pasionate decat ei au un mare succes financiar?

Raspunsul ar putea fi, totusi, mai simplu decat pare la prima vedere. Iata cinci motive care explica situatia aparent absurda si ce pot face tinerii antreprenori pentru a deveni afaceristi de succes:

1. Bogatii devin si mai bogati

Succesul financiar nu este intotdeauna rezultatul muncii asidue si a abilitatilor antreprenoriale. Uneori, averea este pur si simplu mostenita. In mod deloc surprinzator, exista o corelatie statistica intre veniturile unei persoane adulte si veniturile parintilor sai, conform baselinescenario.com.

Ce poti sa faci: nu resimti invidie fata de averile celor „de bani gata”. In fond, ai putea avea nevoie de investitori, iar unii dintre ei ar putea fi indeajuns de inspirati incat sa aiba incredere in planul tau de afaceri.

2. Oamenii saraci nu au capital de investitie

Orice afacere presupune existenta unui capital, fie financiar, fie de timp. Insa si timpul se afla in stransa legatura cu banii: daca demisionezi pentru a te ocupa de o mica afacere, fiecare leu pe care nu il mai castigi de la fostul loc de munca devine un leu investit in afacerea ta. Astfel, persoanele care castiga doar atat cat au nevoie pentru a supravietui nu au la dispozitie capitalul necesar pentru o afacere, indiferent cat de buna este ideea pe care si-ar dori sa o puna in aplicare.

Ce poti sa faci: daca stii ca ai o idee geniala, care nu poate da gres, iar tu ai luat in calcul toti factorii care te-ar putea impiedica sa-ti indeplinesti visul, imprumuta suma de care ai nevoie. Poti face rost foarte usor de capitalul de care ai nevoie, mai ales ca poti accesa si credite cu aprobare online, dupa cum vedem la provident.ro.

3. Mostenirea genetica este importanta

Suna cinic, dar acesta este adevarul. Conform unui studiu efectuat la universitatea Yale din SUA, oamenii care arata bine castiga cu 230.000 de dolari mai mult in intreaga viata decat oamenii fara o frumusete fizica aparte. Alte studii au demonstrat ca persoanele inalte tind sa castige mai multi bani decat cele scunde, conform livescience.com.

Ce poti sa faci: nu esti responsabil pentru mostenirea ta genetica, insa esti responsabil pentru modul in care iti construiesti imaginea in ochii celorlalti si pentru modul in care iti dezvolti increderea in tine insuti.

4. Amabilitatea nu te ajuta intotdeauna

Un studiu a demonstrat ca barbatii care nu sunt amabili castiga cu 18% mai multi bani decat barbatii considerati ca fiind „de treaba”. In cazul femeilor, avantajul este de 5%.

Ce poti sa faci: nu renunta definitiv la amabilitate, deoarece impresiile pozitive alte altora cu privire la persoana ta sunt importante. Cei mai de succes negociatori nu sunt nepoliticosi, insa stiu intotdeauna sa-si urmareasca propriile interese.

5. Sansa este importanta

Fiecare afacere de succes a fost ajutata, la un moment dat, de noroc. Desi nu exista o stiinta a norocului, acesta pare sa le surada cu precadere unor anumite persoane si pare sa-i ocoleasca in mod constant pe cei care se plang mereu de ghinion.

Ce poti sa faci: Norocul reprezinta unul din acele lucruri pe care nu le putem gestiona intr-o afacere, insa un antreprenor care cunoaste foarte bine regulile „jocului” isi maximizeaza sansele de reusita, conform americanexpress.com.

Foto: Creative Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri