Sase creatoare de bijuterie de arta au o expozitie inedita la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va gazdui, in perioada 21 august-8 septembrie, expozitia de bijuterie contemporana Mapping Beauty, care reuneste creatiile a sase artiste romance selectate de platforma Autor. Lucrarile exploreaza corpul uman din perspective foarte personale, iar intregul demers invita privitorul sa-si defineasca propria harta a conceptului de frumusete.


Artistele selectate de platforma Autor sunt Alina Carp, Cleopatra Cosulet, Mihaela Cherciu, Teodora Rus, Diana Tobosaru si Carla Szabo.

Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 21 august la ora 18:00, iar expozitia va fi deschisa pana in data de 8 septembrie 2019. Accesul la vernisaj este gratuit, ulterior pretul biletului de vizitare a expozitiei este de 5 lei.

”Harta nu se refera astazi doar la obiectul care ne ajuta in orientarea fizica; harta presupune descoperire, explorare, cunoastere, cartografiere a unor teritorii noi si inedite. Expozitia de bijuterie de arta Mapping Beauty propune interpretarea hartii in aceasta ultima cheie, ii confera un sens contemporan si deschide muzeul spre un public nou”, a spus Cristina Toma, Manager al Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi.

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi detine o colectie de peste 1.000 de harti vechi si gravuri ce reprezinta in principal regiunile romane, dar si tarile Europei si alte continente; cea mai veche harta din colectie este o xilogravura din anul 1525 ce reprezinta Europa Centrala, cu regiunile Ungariei, Prusiei, Rusiei, Valahiei si Poloniei.

Citeste si:
AUTOR - Targul de Bijuterie Contemporana din Bucuresti
Bijuteria contemporana din...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri