Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, prezintă, pe blogul personal, cinci recomandări de lectură pentru această vară. De la explicații economice, la povești pandemice, principii de leadership și experiențe traumatice, rezolvate terapeutic, Gates oferă câteva titluri pentru pasionați.

Alegerea, de Edith Eva Eger

Una dintre cărțile recomandate de Bill Gates este „Alegerea. Acceptă cu bucurie posibilul”, scrisă de Edith Eva Eger. Bestsellerul New York Times prezintă viața lui Edith Eger, care, la vârsta de 16 ani, a fost trimisă la Auschwitz, unde părinții au murit, iar ea a continuat să trăiască pentru a distra un ofițer nazist. Salvată de soldații americani care au eliberat lagărele în anul 1945, fata a dus o viață chinuită până când s-a întors la Auschwitz, la 35 de ani de la încheierea războiului, pentru a scăpa de coșmaruri și de vina supraviețuitorului.

„Cartea este parțial un memoir și parțial un ghid pentru a procesa trauma. Eger avea doar 16 ani când ea și familia ei au fost trimise la Auschwitz. După ce a supraviețuit lagărului, s-a mutat în Statele Unite și a devenit terapeută. Trecutul ei unic îi oferă înțelegere și cred că mulți oameni vor găsi alinare în sugestiile ei despre cum să gestionezi situații dificile”, scrie Bill Gates pe blogul său.

Atlasul norilor, de David Mitchell

„Atlasul norilor”, roman scris de David Mitchell, câștigător al British Book Literary Fiction este o altă recomandare care prezintă o hartă a pasiunilor omenești în șase povestiri: un notar american care explorează insulele proaspăt colonizate din Mările Sudului, un muzician care încearcă să-și inspire maestrul în scopuri nu tocmai nobile, o jurnalistă care salvează lumea de la dezastru nuclear, un editor care descoperă un bestseller periculos și o clonă creată în sistemul sclavagismului modern.

„Acesta este genul de roman la care te vei gândi și despre care vei vorbi pentru o lungă perioadă de timp, după ce l-ai terminat. Dacă ai chef de o povestire irezistibilă despre ce este mai bun și ce este mai rău în umanitate, cred că vei fi la fel de absorbit precum am fost și eu”, scrie Gates.

Principii de leadership, de Bob Iger

„Principii de leadership” sau, în original „The Ride of a Lifetime” este cartea în care Bob Iger, CEO-ul Disney, spune povestea companiei și dă sfaturi din experiență. După lansarea cărții au apărut în presă multe articole cu titluri similare, inspirate din recomandările autorului.

„Aceasta este una dintre cele mai bune cărți de business pe care le-am citit în ultimii ani. Iger face o treabă foarte bună explicând cum este, de fapt, să fii CEO-ul unei mari companii. Fie că vrei sfaturi de business sau doar o lectură plăcută, cred că oricine s-ar bucura de poveștile lui despre compania Disney, aflată într-una dintre perioadele în care s-a transformat cel mai mult în istoria sa”, notează Gates.

The Great Influenza, de John M. Barry

În 1918, o epidemie a izbucnit în tabăra armată din Kansas și s-a răspândit, omorând 100 de milioane de oameni, în toată lumea. În 24 de luni au murit mai multe persoane decât au murit în 24 de ani, infectate cu SIDA și în 100 de ani, după izbucnirea „morții negre”, una dintre cele mai violente pandemii.

„Trăim o perioadă nemaiîntâlnită până acum. Dacă ești în căutarea unei comparații istorice, pandemia din 1918 este singurul eveniment similar. Barry te va învăța tot ce trebuie să știi despre una dintre cele mai grave epidemii din istorie. Chiar dacă anul 1918 era complet diferit față de cel prezent, carte reamintește că încă avea de-a face cu multe provocări asemănătoare”, povestește Bil Gates.

Good Economics for Hard Times, de Banerjee și Duflo

„Good Economics for Hard Times: Better Answers to Our Biggest Problems” este o carte de non-ficțiune, scrisă de Abhijit V. Banerjee și Esther Duflo, profesori de economie la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT)

„Banerjee și Duflo au câștigat premiul Nobel pentru științe economice anul trecut și sunt unii dintre cei mai inteligenți economiști care lucrează în prezent. Din fericire pentru noi, fac economia accesibilă unei persoane obișnuite. În noua lor carte vorbesc despre inegalitate și diviziune politică, focusându-se pe dezbaterea politicilor care ocupă cele mai importante poziții în statele bogate, precum Statele Unite ale Americii”, mai scrie Gates.

Sursa foto: Facebook Bill Gates

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri