Blenderul este un aliat indispensabil în bucătărie pentru a crea rețete rapide și gustoase. Cu el puteți prepara smoothie-uri nutritive, sosuri cremoase și multe altele. Datorită puterii și versatilității sale, un blender oferă rezultate delicioase în doar câteva minute. Experimentați cu noi combinații de ingrediente și lăsați-vă inspirați de numeroasele rețete pe care le puteți prepara cu un blender.

Blenderul a parcurs un drum lung în utilizarea sa strict limitată la smoothie-uri și milkshake-uri. Astăzi, cu un blender bun este posibil să faceți foarte multe în bucătărie. Există pe piață mai multe modele cu funcții specifice, putere mare și accesorii care îi completează utilizarea. În ultimii ani, a apărut și blenderul în vid, care permite fructelor să nu se oxideze și păstrează toate vitaminele și ingredientele active, mai mult și mai bine decât un blender tradițional. Popular mai ales printre iubitorii de produse naturiste și de superalimente, un blender cu vid se numără printre tendințele momentului.

Există numeroase rețete rapide cu blenderul, de la preparate clasice la cele mai experimentale. Pentru cele mai bune rezultate este important ca blenderul să fie dotat cu o putere bună în wați, acest lucru permite motorului să lucreze bine cu toate ingredientele. Modelele de bază sau ieftine pregătesc de obicei doar smoothie-uri.

Sosuri

Tot ce trebuie să faceți este să puneți toate ingredientele în blender și să le mixați. Consistența preparatelor variază în funcție de rețete și de gustul personal. Pentru a obține pateuri sau texturi granuloase, se mixează puțin și în modul “puls”, cu viteză mică. În acest fel, amestecul rezultat va fi perfect pentru a fi întins pe bruschete pentru un aperitiv sau pentru a asezona un preparat bun de paste.

Dacă doriți să obțineți sosuri cremoase și omogene, trebuie să mixați continuu în blender, folosind toate vitezele până la cea mai mare (în funcție de rețetă). În unele cazuri, cum ar fi atunci când preparați pesto de busuioc, nu este necesar să folosiți viteze mari, deoarece busuiocul are de suferit și își schimbă aroma, devenind amar. Pentru maioneză, folosiți orificiul din capacul blenderului pentru a picura uleiul. Aceeași tehnică este perfectă pentru a ajusta consistența în majoritatea sosurilor.

Supe creme

Rețetele rapide cu blenderul pentru supe sunt cele mai distractive și ușoare, putând fi preparate pe tot parcursul anului pentru a fi servite calde sau reci. În acest sens, joaca cu texturile și crearea de noi arome devine esențială. Un blender în vid este ideal pentru prepararea delicioaselor supe crude, foarte la modă în ultimii ani și la noi, deoarece nu oxidează materiile prime în timpul procesării. Toate rețetele sunt simple și nu au nevoie de gătit în majoritatea cazurilor, trebuie doar să respectați rețeta.

Burgeri vegani

Să faci burgeri vegani și pe bază de legume nu a fost niciodată atât de rapid și ușor. Cu ajutorul unui blender, putem obține consistențe diferite în funcție de rețetă. Baza multora dintre acestea este reprezentată de cartofi fierți, linte, năut, fasole, morcovi și ceapă de primăvară. Adăugați, de asemenea, lapte vegetal sau ulei sau alte ingrediente, în funcție de indicații. Secretul acestor preparate constă în consistența amestecului care, în cele mai multe cazuri, trebuie să fie omogen și fără cocoloașe. Odată ce este gata amestecul, pur și simplu se modelează și se gătește într-o tigaie antiaderentă, fără a adăuga grăsime. În câteva minute, prânzul vostru va fi gata să fie savurat, eventual cu un sos de însoțire.

Dulciuri

Printre rețetele rapide și ușoare se numără și brioșele pentru că nu trebuie mixate mult timp în blender și e mai bine dacă se formează chiar cocoloașe! Ca regulă principală, întotdeauna puneți mai întâi lichidele la bază, pentru a ajuta lamelele să scadă apoi pulberile. Cu această tehnică, puteți pregăti aluatul pentru brioșe pe care îl veți turna apoi în forme, cu mare ușurință, datorită duzei blenderului. Veți folosi același truc pentru a face clătite pufoase în tigaie, fără să murdăriți prea multe cupe. În funcție de capacitatea paharului unui blender, puteți prepara și aluaturi moi, cum ar fi gogoșile.

Friteuza cu aer cald Tefal – ce puteți găti cu ea

Este o masă numeroasă? Vreți să vă impresionați cu adevărat musafirii sau familia? Atunci, scoateți și friteuza cu aer cald din dulap și haideți să vedem ce puteți face cu ea. Ne vom axa pe friteuza cu aer cald Tefal, pentru că este cel mai des întâlnită în bucătăriile din România, datorită calității înalte oferite de brandul francez. Ca să nu mai vorbim de ușurința cu care se întreține, de curățarea ei rapidă și simplă și de avantajele pe care o friteuză cu aer cald Tefal le oferă: nu mai există stropi de ulei, nu mai există vapori, nu mai există mirosuri neplăcute, nu mai există riscul de arsuri.

Rețete pentru friteuza cu aer cald Tefal: legume crocante și piept de pui delicios

Pentru a pregăti legume crocante, tăiați dovleceii, vinetele, ardeii și cartofii în cuburi și asezonați-le cu puțină sare, piper și condimente după gust, de exemplu, piper negru și praf de usturoi. Puneți legumele în friteuza cu aer cald și gătiți-le timp de 20-25 de minute la 180 de grade, adăugând câteva pufuri de ulei pulverizat și scuturând coșul de mai multe ori. Pentru a pregăti puiul, se condimentează bucățile de piept de pui cu sare, piper și condimente după gust și se gătesc direct în coșul friteuzei cu aer cald 15-20 de minute la 180 de grade, amestecând de cel puțin două ori. Spor la gătit și la impresionat invitații!

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri