Postul de televiziune NBC vrea sa creasca costul pentru spatiul de difuzare a reclamelor din timpul meciurilor de fotbal american. Televiziunea isi doreste sa obtina pentru meciurile difuzate din liga de fotbal nord-american cu ocazia Zilei Recunostintei un pret de 1 milion de dolari pentru 30 de secunde de spot publicitar, noteaza AdAge.

Tinta televiziunii este destul de curajoasa daca se tine cont ca in sezonul trecut preturile achitate de advertiseri abia depaseau jumatate de milion de euro (media a fost de 512.367 dolari).

NBC incearca sa profite cat mai mult de numarul mare de fani pe care ii atrage fotbalul american si mizeaza pe faptul ca in timpul sarbatorilor creste foarte mult audienta evenimentelor sportive. Potrivit datelor colectate de Nielsen, meciurile de la inceputul sezonului de fotbal au atras 27 de milioane de spectatori in Statele Unite.

Suma ceruta de NBC este justificata de iesirea din recesiune a economiei americane, in special a companiilor din industria auto care se bat pe spatiile de difuzare a reclamelor din meciurile de fotbal.

Printre concurentii NBC care difuzeaza evenimente sportive similare se numara ESPN, Fox si CBS. Reprezentantii televiziunii spera ca meciurile de fotbal de anul acesta ce vor fi difuzate de Ziua Recunostintei sa atinga 30 milioane de telespectatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri