Laura Georgescu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 11.00, fiind citata sa se prezinte in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in cazul sesizarilor falsificate care au stat la baza sanctionarii cu amenda a 11 posturi de televiziune.

Presedinta Consiliului National al Audiovizualului a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca ea nu avea cum sa influenteze votul colegilor din CNA si ca pentru a se da sanctiuni unui post de televiziune, exista o intreaga procedura, pe care ea nu avea cum sa o execute de una singura.

Laura Georgescu a explicat ca, in astfel de situatii, se intrunesc opt membri ai CNA, analizeaza sesizarea in cazul unui anume post, se vizioneaza imagini, dupa care, cu votul a minimum sase membri, se ia o eventuala decizie de sanctionare. Sefa CNA a adaugat ca fara votul a cel putin sase membri, nu se poate da nicio sanctiune, chiar daca exista culpa.

Citeste si:

Georgescu a mai aratat ca din cei peste doua milioane de euro stabiliti drept prejudiciu in dosar, pentru care i s-a pus sechestru pe bunuri, peste un milion de euro l-ar reprezenta daune cerute de fostul ei coleg Radu Moraru.

"Nu aveam de ce sa pun pe cineva sa faca sesizari cu date de identificare false, atat timp cat legea
Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, luni, ca in dosarul privind fapte savarsite in legatura cu decizii ale Consiliului National al Audiovizualului, procurorii au extins urmarirea penala fata de Laura Corina Georgescu, presedinta CNA, aceasta fiind cercetata pentru abuz in serviciu (cinci acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata (cinci acte materiale).

Potrivit ordonantei de extindere a urmaririi penale, Laura Georgescu ar fi instigat, in perioada 2013-2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea a patru posturi de televiziune (cinci sesizari nereale), altele decat cele referitoare la cele sapte posturi de televiziune care au facut obiectul actelor de cercetare anterioare.