TVR anunță că un alt angajat a fost depistat cu noul coronavirus, la circa o săptămână după primul caz înregistrat. Televiziunea publică anunță că s-a realizat o lista a persoanelor cu care acesta a intrat în contact și că se vor face testări.

Redăm mai jos mesajul TVR:

"Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii atât în spaţiile în care s-a aflat persoana respectivă cât şi în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie.

Lista contacţilor direcţi cu persoana depistată pozitiv a fost întocmită şi va fi inclusă în programarea pentru testare.

Facem precizarea că acesta şi cel depistat pozitiv săptămâna trecută, sunt două cazuri fără legătură unul cu celălalt. Este doar o evoluție normală în condițiile unei transmisii comunitare extinse".

Săptămâna trecută, TVR a anunțat că un angajat a fost depistat cu noul coronavirus, însă nu a precizat despre ce angajat este vorba și dacă a intrat în contact cu alte persoane.

Libertatea scrie că este vorba despre un tehnician de regie din cadrul departamentului de știri. Divizia TVR are peste 130 de angajați, iar Societatea Română de Televiziune (SRTV) are, în total, peste 2.000 de salariați.

În martie, chiar la debutul pandemiei, un invitat într-o emisiune de la Televiziunea Publică a fost depistat cu coronavirus la scurt timp după ce a întregistrat în platourile TVR.

Invitatul (care a fost la emisiunea Vreau să fiu sănătos) este rudă cu un medic de la spitalul MAI Gerota, unde a fost tratat fostul ofițer întors din Israel, de la care au pornit mai multe cazuri.

În anunțul său, TVR menționează și regulile de protecţie ce trebuie respectate de angajaţii săi, precum:
• Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;
• Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 - 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;
• Nu staţi în grupuri mai mari de 3-4 persoane.
• Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;
• Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);
• Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie;
• Anunţaţi telefonic Cabinetul Medical SRTv şi medicul de familie apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3, frison, astenie, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului);

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri