Într-un context economic instabil, printre principalele preocupări ale unui adult responsabil se află siguranța financiară. Astfel, tot mai mulți români caută soluții alternative la salariu, pentru a obține un venit în plus.

Pentru românii care au o anumită sumă de bani economisită și care își doresc să o multiplice fără prea mult efort, există câteva modalități de a obține profit.

Iată cele mai avantajoase soluții la care poți să apelezi, în funcție de obiectivele tale.

Cum să obții profit din economii pe termen lung

Dacă dorești să îți crești considerabil economiile pe termen lung, pentru a te bucura de stabilitate financiară pe viitor, o metodă eficientă prin care ai putea îndeplini acest obiectiv sunt investițiile la bursă.

Marea majoritate a banilor din lume sunt produși de companii profitabile, iar bursa de valori este locul care îți oferă posibilitatea de a te conecta la astfel de companii, pentru a beneficia și tu de pe urma câștigurilor lor. Mai exact, atunci când investești în bursa de valori, poți să cumperi acțiuni ale companiilor profitabile. Astfel, devii coproprietar, lucru care îți permite să beneficiezi de cota ta din profit.

Achiziția de acțiuni și formarea unui portofoliu diversificat poate fi oricând o decizie inspirată, în special în prezent, când mediul economic favorizează investițiile la bursă prin inflația care este în continuă creștere și care, prin creșterea prețurilor la produse și servicii, contribuie la creșterea cifrei de afaceri a business-urilor.

Pentru tranzactionare bursa ai nevoie de un cont pe o platformă de tranzacționare și de o anumită sumă de bani, cu care să alimentezi contul pentru a putea cumpăra acțiuni. Dacă nu ai cunoștințele financiare necesare pentru a te asigura că tranzacțiile pe care le faci pe bursă sunt avantajoase, poți să apelezi oricând la ajutorul unui broker de investiții. Acesta te va ajuta să iei cele mai bune decizii.

Cum să obții profit din economii pentru obiective pe termen mediu

Obiectivele pe termen mediu pot include un concediu într-o țară exotică, achiziția unei mașini sau chiar amenajarea casei. Dacă ai început deja să economisești pentru visele tale, ai putea obține un profit de pe urma economiilor tale cu ajutorul unui depozit la termen.

Dacă te întrebi cum poate un depozit la termen să îți aducă un profit, ei bine, procesul este destul de simplu: îți depozitezi economiile acumulate într-un depozit bancar și, în funcție de perioada aleasă și de suma de bani depusă, instituția bancară îți oferă o dobândă care se capitalizează în ziua scadentă a depozitului.

Poți să alegi perioada de constituire a depozitului în funcție de nevoile tale, însă nu uita: cu cât ții depozitul deschis o perioadă mai lungă, cu atât și dobânda pe care o vei obține este mai mare.

Cum să obții profit din economii în termen scurt

Dacă obiectivul tău este de a nu lăsa inflația care este în continuă creștere să îți devalorizeze banii, atunci o soluție eficientă este să îți depuii economiile într-un cont de economii.

Ca și în cazul depozitului la termen, contul de economii îți oferă posibilitatea de a te bucura de o dobândă în urma depunerii economiilor. Mai mult decât atât, poți depune și retrage oricând bani din contul de economii, însă nu uita că acest lucru influențează dobânda pe care o primești la finalul lunii.

În prezent există diverse metode de a obține profit de pe urma economiilor și tot ceea ce trebuie să faci este să alegi soluția potrivită în funcție de nevoile tale. Astfel, dacă obiectivul tău reprezintă stabilitatea financiară pe termen lung, o metodă eficientă poate fi tranzacționarea la bursă, iar dacă obiectivele tale se întind pe termen mediu și scurt, atunci soluțiile potrivite pot fi depozitele la termen și conturile de economii.

Sursa foto: Freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri