Nike, Inc.

Nike (NKE) este o companie cunoscuta pentru pantofii sport de calitate, ce si-a extins domeniul de activitate, ajungand sa fie lider pe mai multe nise ce vizeaza activitatea sportiva, hainele si incaltamintea. Nike este in topul pietelor in care activeaza, ajungand la cote foarte mari de profit.

Compania a demarat investitii importante in China si in alte tari dezvoltate si are unul din cele mai puternice branduri din lume.

Burlington Northern Santa Fe Corp.

Buffet a crezut foarte mult in potentialul acestei companii, incat a investit 34 miliarde de dolari. Transportatorul detine sau are inchiriate aproximativ 50.000 de mile de drumuri in Statele Unite si Canada.

Burlington Northern (BNI) transporta aproape orice fel produse, de la bunuri de consum, automobile, combustibil, lemne sau carbuni.
Compania are un indicator P/E sub media pietei si un randament a dividendelor de 2%.

The Coca-Cola Company

Warren Buffet a fost mai multe decenii actionar la compania producatoare a faimoasei bauturi racoritoare Coca-Cola, fiind si una din cele mai de success investitii ale sale.

Coca-Cola (KO) isi continua cresterea in intreaga lume, urmand o strategie unica de vanzare a siropului principal imbuteliatorilor, care realizeaza apoi produsul finit intalnit in restaurante si magazine.

Procter & Gamble

Specialistii Investopedia spun ca este usor de crezut ca in fiecare locuinta din America se gaseste cel putin cate un produs Procter&Gamble (PG). Compania produce branduri precum Tide, Bounty, Pampers, Head&Shoulders, Gillette, Oral-B, Duracell si multe altele.

Strategia pe termen lung a companiei este sa concureze doar pe pietele unde este deja lider sau numarul 2 dupa cota de piata si sa taie din productie atunci cand nu pot obtine pozitii de top in anumite zone. Cota de piata competitiva permite companiei sa creasca foarte usor preturile, atunci cand si costul productiei creste.

Pentru mai multe investitii de succes ale lui Warren Buffet, citeste articolul integral in Investopedia.com


Portret de investitor – Warren Buffett, Oracolul din Omaha