Catalyst Romania, fond al 3TS, la prima sa investitie: A cumparat 30% din Avocatnet.ro

Fondul de private equity Catalyst Romania, administrat de catre 3TS Capital Partners, a realizat prima sa investitie in Romania, prin achizitia a 30% din Avocatnet.ro, cel mai important cotidian juridic de pe piata locala, a declarat Mihai Sfintescu, partener al 3TS Capital Partners.

Avocatnet.ro este controlat de Inteligo Media, o companie fondata in luna aprilie a acestui an, care are ca actionari compania Legalnet Media (99.9986% ) si pe Lucian Vladut Popa (0,0014%).

Pe de alta parte, Legalnet Media este detinuta de Alin George Popescu (40%), Viorica Mihaela Bogiu (40%) si Lucian Vladut Popa (20%).

Avocatnet.ro este o publicatie fondata in 2001 care intre timp a devenit cel mai important cotidian juridic de pe piata locala cu 853.726 de vizitatori unici in luna aprilie a acestui an (cei mai multi in categoria economic&financiar), conform Studiului de Audienta si Trafic pe Internet.

"Investitia va fi canalizata in special in servicii online legislative, pentru ca vrem sa contrabalansam ponderea veniturilor din publicitate", a declarat Sfintescu pentru wall-street.ro.

In prezent, publicitatea inseamna in jur de 60% din cifra de afaceri a Avocatnet.ro, restul veniturilor fiind generate de diferite servicii sau organizare de evenimente.

Publicatia a avut anul trecut venituri de 420.000 de euro.

Pentru Avocatnet.ro lucreaza 15 persoane, insa, in perioada urmatoare, numarul va creste la 25.

Compania de venture capital 3TS are mai multe investitii locale, printre care Internet Corp., publisherul Wall-Street.ro, Romprest sau Avangate.

Catalyst Romania reprezinta o premiera locala, fiind primul fond de private equity si venture capital finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

In urma cu un an si jumatate, Sfintescu afirma ca 3TS Catalyst Romania va avea un capital de circa 25-30 de milioane de euro, ca se va adresa companiilor mici si mijlocii din domeniul IT&C si media si ca investitia intr-o companie va fi intre 0,1-2 milioane de euro.

Citeste maine mai multe informatii din culisele tranzactiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri