Asa cum anunta anul trecut wall-street.ro, 2014 va fi anul intrarilor retailerilor majori in zona de comert online. Selgros a ales sa faca acest pas printr-un parteneriat poate surprinzator, alaturi de un jucator mai putin cunoscut si cu afaceri reduse - MegaMarket.ro.

Pana toamna trecuta, MegaMarket.ro era un jucator mic ce livra produse in general pentru persoane fizice/firme de mici dimensiuni. Din toamna, Selgros si MegaMarket.ro au inceput sa discute despre un parteneriat prin care MegaMarket.ro, companie cu sediul in Otopeni si afaceri de 93.000 de lei in 2012, ar urma sa lucreze exclusiv alaturi de Selgros.

Dupa doar cateva luni de negocieri, cele doua entitati au batut palma. „In prezent, vindem aproape toate produsele Selgros pe platforma MegaMarket, mai putin haine. Curand vom adauga si electronice/electrocasnice si jucarii”, spune, pentru wall-street.ro, managerul MegaMarket.ro, Popa Remus-Alexandru. Compania nu va vinde haine online intrucat gama este redusa si nu renteaza.

El estimeaza ca anul acesta, vanzarile online ale Selgros vor reprezenta 2% din total, in linie cu piata. „In Romania, vanzarea de alimente online este inca foarte mica, dar cu potential foarte ridicat”, mai spune Popa, spunand ca odata cu parteneriatul Selgros, MegaMarket.ro „s-a resetat”, luand-o practic de la zero.

Business-ul este unul clasic si avantajos pentru ambele parti – Selgros isi creste vanzarile (dupa cum spunea seful companiei – „orice procent in plus la vanzari, ajuta”) si MegaMarket.ro pastreaza „un mic comision” la tranzactionari.

„Comisionul este foarte mic, marjele sunt minuscule. Mizam pe volume”, mai spune Popa.

In prezent insa, el considera ca volumul va fi redus, fiind suficiente pentru inceput, exclusiv pentru Bucuresti, cele patru Dacii Papuc pe care le au in dotare. „Pe masura ce ne vom extinde si vom decide alaturi de Selgros sa investim in advertising, vom mari si flota de masini. Totul se va face in functie de vanzari”.

Ca strategii de marketing, Popa Remus-Alexandru spune ca vizeaza campanii de marketing inedite – de exemplu plasarea de coduri de bara in oras care pot fi scanate cu o aplicatie speciala si achizitiona imediat produsele dorite.

Wall-Street.ro va va tine la curent cu evolutia vanzarilor principalilor retaileri din online, oferindu-va informatii exclusive despre cele mai proaspete stiri si parteneriate din piata de comert online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri