Compania de photo sharing s-ar putea lista in martie, la o evaluare de 25 de miliarde de dolari sau mai mult, spun oameni familiari cu situatia, pentru Business Insider.

Listarea ar putea sa depinda, insa, si de alegerile din SUA si starea pietelor de capital. Chiar si asa, cel mai probabil Snapchat va deveni companie publica in prima parte a anului viitor.

Compania a refuzat la doi ani de la lansare o oferta de achizitie de 3 miliarde de dolari, din partea Facebook – o miscare controversata, avand in vedere ca Snapchat nu produsese, inca, niciun venit. Snap este una dintre cele mai anticipate IPO-uri de la listarea Alibaba de 25 miliarde de dolari, din 2014.

Citeste si:

Snap va genera intre 250 si 350 de milioane de dolari din advertising anul acesta, urmand sa se apropie de 1 miliard de dolari venituri in 2017.

In Romania, in randul adolescentilor (14-17 ani) aplicatia este si mai folosita: 52% dintre adolescenti au cont pe Snapchat, iar 65% dintre ei o folosesc zilnic. Spre comparatie, Facebook este folosit zilnic de 95% dintre utilizatorii din grupa de varsta 18-24 si de 92% de catre cei din grupa 14-17 ani.