Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) a obtinut in primul trimestru din acest an un profit net de 2,77 milioane lei (630.000 euro), in crestere cu 26% fata de acelasi interval al anului trecut. Profitul operational al companiei a scazut cu 36%, fata de primul trimestru din 2011, cu 36%, pana la 1,93 milioane lei, fata de 3 milioane lei.

Si afacerile BVB au scazut cu 16%, la 5,03 milioane lei (1,1 milioane euro), scrie Mediafax.

In primul trimestru din 2011, afacerile Bursei s-au plasat la 5,98 milioane lei, sustinute de listarea actiunilor Fondului Proprietatea, intrate la tranzactionare pe 25 ianuarie 2011, care a dus la cresterea puternica a lichiditatii.

BVB a raportat insa un profit financiar de 1,24 milioane lei, comparativ cu pierderi de 380.000 lei in primele trei luni din anul precedent, ca urmare a veniturilor din dobanzi si a celor din diferente de curs valutar.

Veniturile din tranzactionare au fost de 4,23 milioane lei in primul trimestru din 2012, cu 33% mai mari fata de ultimul trimestru din 2011 si cu 21% mai mici fata de primele trei luni din anul precedent.

La nivelul pietei de actiuni, inclusiv tranzactiile DEAL, s-a inregistrat un rulaj de 2,2 milarde de lei, in crestere fata de valoarea transferurilor din ultimul trimestru din anul precedent, de 1,7 miliarde lei, insa in scadere fata de primele trei luni din anul trecut, cand lichiditatea a fost de 3,2 miliarde de lei in primul trimestru din 2011.

Volumul produselor structurate tranzactionate in piata a fost de aproape 8 milioane de unitati in primul trimestru din 2012, cu aproape 70% mai mare fata de trimestrul patru din 2011, pe fondul prelungirii programului de tranzactionare, din 16 ianuarie, de la ora 16:45 la 18:30.

Piata produselor structurate a generat o valoare de tranzactionare de 176 milioane lei, cu 8% mai redusa fata de trimestrul patru din 2011, insa de trei ori mai mare fata de primul trimestru din 2011.

Potrivit raportului trimestrial, Bursa de la Bucuresti a consemnat una dintre cele mai mari cresteri din lume, cu un avans al indicelui BET de aproape 24% primele trei luni ale anului.

"Fara stiri negative semnificative pe plan mondial, economiile lumii au demonstrat in primul trimestru ca inca resimt efectele celei mai severe crize economico-financiare mondiale din ultimele decenii, iar relansarea economica intarzie. Pietele internationale de capital au inregistrat insa cresteri si chiar au depasit performanta ultimilor ani in ceea ce priveste evolutia pe primul trimestru", se arata in raport.

Datele financiare prezentate sunt neauditate si prezinta rezultatele individuale ale Bursei de Valori Bucuresti, intocmite in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate (RAS).

Actiunile BVB au inchis sesiunea de tranzactionare de joi la un pret de 31 lei, in scadere cu 2,97%. La aceasta cotatie, capitalizarea Bursei este de 237,9 milioane lei (53,8 milioane euro).

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri