Cele doua documente sunt practic identice din punct de vedere al continutului, insa avocatii spun ca in forma proiectului de lege, modificarile la Legea pietei de capital ar putea sa aiba loc mult mai tarziu decat se anticipa.

“Din punctul meu de vedere, dupa aceasta schimbare, exista chiar si posibilitatea ca legea sa nu fie aprobata anul acesta. Guvernul va adopta proiectul si apoi il va trimite catre Parlament. La Parlament va trebui sa intre pe ordinea de zi si sa fie aprobat, insa stim cum totii ritmul in care acest lucru se intampla si ce amanari pot avea loc, mai ales daca ne gandim ca suntem si in campanie electorala. Din punct de vedere al timpului, este o diferenta gigantica intre un proiect de lege si o ordonanta de urgenta. Asteptarea era sa fie mentinuta ordonanta de urgenta, asa cum domnul Ponta chiar a promis ieri la deschiderea Bursei de Valori Bucuresti”, a declarat un avocat specializat in legislatia pietei de capital.

Premierul Victor Ponta declarase luni, la deschiderea sedintei de tranzactionare a BVB, ca in mod normal modificarile vor fi adoptate printr-o ordonanta de urgenta.

“A picat, insa, intr-un moment in care mai multe ambasade au spus sa nu mai emitem ordonante de urgenta, dupa care i-am intrebat pe respectivii ambasadori daca in domeniul pietei de capital este bine sa dam ordonante de urgenta si au spus ca da. Asa incat, exista ordonante bune si ordonante proaste in functie de interesul politic care n-ar trebui sa influeneze dezvoltarea pietei de capital", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.