Deciziile au fost aprobate marti in Adunarea Generala a Actionarilor companiei. Valoarea bruta a unui dividend este de 0,0112 lei per actiune.
In ceea ce priveste investitiile, cea mai mare parte a sumelor (90%) este destinata activitatilor de Upstream si vor viza printre altele proiectele de explorare onshore si offshore. Activitatii de Downstream Oil ii revine 9% din buget, iar 1% vor reprezenta investitiile in Downstream Gas, potrivit Mediafax.

"Suntem consecventi obiectivului nostru de a acorda dividende, dar in acelasi timp trebuie sa ne adaptam noului context de piata, in care vedem injumatatirea pretului titeiului fata de anul trecut. Propunerea de dividende urmareste remunerarea actionarilor, dar in acelasi timp si asigurarea resurselor necesare continuarii programului de investitii al companiei", a declarat intr-un comunicat directorul executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Actionarii au numit totodata numirea lui Cristoph Trentini ca membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, pentru un mandat in vigoare pana in aprilie 2017. Incepand cu ianuarie 2015, Trentini a fost membru interimar al Consiliului de Supraveghere ca urmare a renuntarii lui Hans Peter Floren la mandatul sau.

Citeste si:

"In cadrul aceleiasi sedinte, in urma solicitarii actionarului Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri de revocare a domnului Lucian-Dan Vladescu din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, AGOA a aprobat propunerea actionarului de numire a domnului Bogdan-Nicolae Badea pentru postul de membru al Consiliului de Supraveghere devenit vacant, pe perioada ramasa pana la expirarea mandatului predecesorului sau, respectiv pana la data de 28 aprilie 2017", se mai arata in comunicatul OMV Petrom.

Compania, controlata de grupul austriac OMV, este listata la BVB. Profitul net al OMV Petrom s-a redus anul trecut la sub jumatate din cel inregistrat in 2013, ajungand la 2,1 miliarde de lei (473 milioane euro), compania inregistrand pierderi de 307 milioane lei in ultimul trimestru (primul rezultat negativ incepand cu trimestrul 3 2010), din cauza unor elemente speciale privind centrala de la Brazi si reducerii pretului titeiului, si vanzari in scadere cu 11% pe ansamblul anului.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com

Sursa foto: Petrom/Shutterstock.com