Actionarii Fondul Proprietatea (FP) au aprobat cele mai importante puncte puse in discutie in Adunarile Generale Extraordinare si Ordinare desfasurate joi, printre care prelungirea cu doi ani a mandatului administratorului actual, Franklin Templeton, posibilitatea ca managerul sa vanda discretionar pana la 30% din activele imobilizare si cresterea remuneratiei brute pentru membrii Comitetului Reprezentantilor la 20.000 lei/luna.

La Adunarile Generale au participat 107 actionari reprezentand 36% din totalul drepturilor de vot.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare (AGOA) viza prelungirea cu doi ani a mandatului de administrare al Franklin Templeton printr-o entitate afiliata din Luxemburg, in contextul alinierii la o serie de noi regulamente UE. In AGOA a mai fost aprobata si cresterea remuneratiei brute lunare a fiecarui membru al Comitetului Reprezentantilor la suma de 20.000 lei/luna, incepand cu data de 1 noiembrie 2015, precum si bugetul pe anul viitor.

In cadrul Adunarii Generale Extraordinare (AGEA), actionarii au aprobat reducerea capitalului social subscris al Fondul Proprietatea de la 10,07 mld. lei, la 9,86 mld. lei, ca urmare a anularii unui numar de 227.572.250 actiuni proprii dobandite de FP in cadrul celui de-al cincilea program de rascumparare.

De asemenea, actionarii au aprobat si al saptelea program de rascumparari de actiuni, achizitiile urmand sa fie facute intr-un interval de 18 luni de la data publicarii in Monitorul Oficial, dar fara ca actiunile detinute de companie sa depaseasca 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevanta. Nu in ultimul rand, in cadrul AGEA, managerii FP au primit mandat pentru a putea vinde discretionar, anual, pana la 30% din activele imobilizate ale fondului, pana la 31 decembrie 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri