Noi distributii suplimentare de cash la Fondul Proprietatea? Vanzarile din 2017 ii fac pe unii analisti sa vada actiunea si la 1 leu

Fondul Proprietatea (FP) ar putea sa ajunga sa incaseze cu usurinta peste 1 mld. lei anul acesta din vanzarile de actiuni, avand in vedere tranzactiile deja finalizate, precum si cele pe care compania a anuntat ca le are in plan. In acest context, unii analisti anticipeaza un potential de +17% si un pret de 1 leu/actiune pana la finalul anului, considerand plauzibil si un scenariu in care FP va face in 2018 distributii suplimentare de cash catre actionari.

Analistii casei de brokeraj maghiare Concorde Securities si-au marit pretul tinta pentru actiunile FP, anticipand un nivel de 1 leu pana la finalul anului, cu 17,2% peste cotatia de 0,853 lei stabilita in sedinta bursiera de joi.

“In ciuda cresterii puternice a pretului actiunilor Fondul Proprietatea din 2017, ne mentinem estimarile pozitive cu privire la evolutia FP, asteptand atat dividende obisnuite cat si distributii speciale”, spun analistii Concorde.

“Ce s-a intamplat in trecut nu garanteaza nimic, dar daca suntem realisti trebuie sa recunoastem ca politica FP este de a face vanzari si de a distribui catre actionari banii, astfel ca scenariul existentei unei distributii speciale si in 2018 este foarte plauzibil”, considera Simion Tihon, broker in cadrul societatii de intermediere financiara Prime Transaction.

Cititi articolul complet in Wall-Street PRO

Citeste si:
Fondul Proprietatea vinde 1,7 mld. acțiuni OMV Petrom
Fondul Proprietatea vinde 1,7...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri