ING Bank va reveni ca broker pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce banca s-a retras din piata acum cinci ani din cauza rulajelor scazute. In schimb, Raiffeisen a anuntat nu va mai intermedia tranzactii pe BVB, urmand sa ramana activa pe piata fondurilor de investitii, dar si pe cea de IPO si M&A.

Revenirea ING pe bursa coincide si cu alegerea lui Adrian Tanase ca nou CEO al BVB, anterior acesta avand in administrare fondurile de investitii ING si NN.

"In urma hotararii Consiliului Bursei de Valori Bucuresti din 11 decembrie 2017, s-a aprobat acordarea calitatii de Participant la sistemul de tranzactionare al BVB pe piata reglementata la vedere si inscrierea in Registrul Participantilor pentru ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti", se mentioneaza intr-un anunt publicat de BVB.

ING s-a retras de pe bursa la finalul anului 2012, in conditiile in care valoarea tranzactiilor scazuse puternic dupa criza, in vreme ce nicio companie nu isi mai dorea listarea pe BVB. ING era la acea data unul dintre cei mai mari brokeri din piata romaneasca.

Tot miercuri, Raiffeisen a anuntat ca nu va mai oferi, din 2018, servicii de tranzactionare cu actiuni, titluri de stat si alte instrumente financiare intermediate pe piata bursiera, in numele si pentru clientii sai. In schimb, continua sa activeze pe piata fondurilor de investitii, dar si pe cea de IPO si M&A.

Citeste si:
Start-up de agricultura Holde Agri Invest - listare pana in iunie
Start-up de agricultura Holde...

“Continuam eforturile de simplificare a activitatii bancare, in special in contextul noilor reglementari europene care au ca efect cresterea complexitatii si a costurilor aferente serviciului de tranzactionare de instrumente financiare, in conditiile in care cererea pentru astfel de produse ramane modesta pe ansamblul pietei locale. Vom continua sa oferim clientilor nostri fondurile de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management si servicii dedicate segmentelor Premium si Private Banking”, a spus James Stewart, vicepresedintele pentru Trezorerie si Piete de Capital al Raiffeisen Bank.

In acest context, banca anunta ca va facilita transferul catre entitati specializate ale grupului Raiffeisen pentru clientii institutii financiare si pentru clientii persoane fizice cu portofolii individuale mari.

In perioada imediat urmatoare, clientii care utilizeaza produse si servicii Raiffeisen Bank din categoriile mentionate vor fi informati individual despre solutiile si termenele de transfer ale portofoliilor proprii, mai anunta banca.

Citeste si:
Cele mai mari cresteri pe bursele din Bucuresti si New York in 2019
Top: Actiunile care au...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si