SIF Oltenia a anuntat saptamana trecuta vanzarea catre Erste Group a intregului pachet de actiuni pe care il detinea in cadrul BCR (6,29%). Tranzactia s-a facut la un pret de 0,64 lei/actiune, ceea ce inseamna ca SIF Oltenia incaseaza un total de 655 mil. lei (aprox 140 mil. euro). SIF Oltenia a reusit astfel sa isi lichideze participatia BCR la un pret cu aproximativ 28% mai bun decat cel la care celelalte SIF-uri si-au vandut titlurile BCR cu sapte ani in urma.

“Stiu ca [pentru actionari] a fost o provocare in anumite momente sa reziste perspectivei de a lichidiza aceasta detinere, dar sper ca rezultatul obtinut este multumitor, rasplateste rabdarea lor si, in mod sigur, incununeaza eforturile noastre. Vreau sa le multumesc actionarilor care au avut incredere in managementul SIF Oltenia si ne-au sustinut in demersul de a continua negocierile pentru pachetul BCR”, a declarat Tudor Ciurezu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock