Faptul ca Guvernul va avea nevoie sa faca fata unui deficit bugetar mai mare ar putea sa-l determine sa se adreseze societatilor cu capital de stat ca acestea sa aprobe dividende mai mari care sa completeze gaurile din buget, sustine Johan Meyer, managerul Fondul Proprietatea, citat de Agerpres.

"Am avut o ingrijorare potrivit careia cheltuielile guvernamentale cresc mult mai repede decat veniturile guvernamentale ca rezultat al ineficientei mai multor institutii, cum este ANAF in colectarea impozitelor. Deci nu a fost o surpriza pentru noi faptul ca situatia financiara reala, sub aspectul deficitului bugetar, este mai grava decat se anuntase public. In ceea ce priveste impactul potential asupra noastra, faptul ca guvernul va avea nevoie sa faca fata unui deficit bugetar mai mare ar putea sa-l determine sa se adreseze societatilor cu capital de stat ca acestea sa aprobe dividende mai mari care sa completeze gaurile din buget. Nu va rezolva problema, dar va contribui semnificativ. Acesta va fi benefic pentru Fond si pentru actionarii sai", a spus Johan Meyer, intrebat despre cresterea costului de imprumut al statului si efectul asupra Fondului.

El a mentionat ca, din fericire pentru Fond, nu se afla intr-o situatie in care sa depinda de credite, iar costul mai mare al imprumutului nu este in detrimentul Fondului.

De asemenea, societatile din portofoliul Fondului, precum Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti sau Salrom sunt intr-o pozitie pozitiva de cash si deci costul mai mare de imprumut nu ar trebui sa aiba un impact negativ asupra lor.

Johan Meyer a afirmat ca de la companiile cu capital de stat aflate in portofoliul Fondului ar putea merge la stat aproximativ 1,595 miliarde de lei.

Sursa foto: Fondul Proprietatea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri