Actionarii Grupului Bittnet (BNET) au numit trei membri in Consiliul de Administratie al companiei, Lucian Anghel (foto), fostul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti, obtinand functia de membru independent.

Bittnet este o companie care a inceput ca furnizor de training IT si care in prezent integreaza mai multe servicii IT&C.

Cei trei membri ai board-ului Bittnet sunt astfel fratii Mihai si Cristian Logofatu, precum si Lucian Anghel.

Presedintele Consiliului va fi stabilit prin votul Membrilor Consiliului de Administratie dupa ce toate procedurile formale de constituire a Consiliului la Oficiul National al Registrului Comertului vor fi indeplinite.

Infiintarea Consiliului de Administratie al Bittnet a fost unul dintre pasii necesari inaintea transferului grupului Bittnet de pe piata AeRO pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti. Pentru a respecta reglementarile aplicabile si regulile de guvernanta corporativa, companiile listate pe Piata Principala trebuie sa aiba un Consiliu de Administratie cu cel putin un Membru independent. In cazul Bittnet, aceasta pozitie de Membru independent va fi ocupata de Lucian Anghel, care are o experienta vasta pe pietele de capital locale si internationale, servind timp de doua mandate, intre 2012 si 2020, ca presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Ca un pas urmator in procesul de transfer catre Piata Principala, Bittnet va depune un prospect la Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania in vederea primirii aprobarii pentru admiterea actiunilor sale pe Piata Principala. Compania estimeaza ca actiunile Bittnet vor fi tranzactionate pe Piata Principala pana la sfarsitul primei jumatati a anului 2020.

Intre 2015, anul in care actiunile Bittnet au intrat la tranzactionare pe AeRO si pana in prezent, actiunile Bittnet au inregistrat o Rata Anuala Compusa de Crestere (CAGR) de estimativ 65% pentru venituri, de aproximativ 65% pentru capitalizarea de piata si de aproximativ 70% pentru capitalul actionarilor. In 2019, actiunile Bittnet au fost pe locul 17 printre cele mai tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. Conducerea se asteapta ca, in urma transferului catre Piata Principala, actiunile BNET sa fie incluse in indicele BET-XT al Bursei de Valori Bucuresti, care urmareste evolutia celor mai lichide 25 de companii cotate pe Piata Principala.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri