Bittnet (BNET), prima companie IT din Romania listat pe piata AeRO operata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a adus pe bursa o noua emisiune de obligatiuni, a treia pentru compania condusa de fratii Logofatu. Iata care sunt planurile firmei care a reusit sa isi creasca de peste 6 ori valoarea de piata in mai putin de 4 ani de la listarea pe AeRO.

Emisiunea in valoare de 4,7 milioane lei, listata sub simbolul BNET23, este utilizata pentru finantarea a doua proiecte de investitii: achizitia Elian si investitia in Equatorial.

"Obligatiunile BNET23 listate astazi ne-au permis sa finantam investitiile Elian si Equatorial si suntem convinsi ca aceste doua companii nou integrate vor avea o contributie semnificativa pozitiva in realizarea obiectivului pe care l-am stabilit pentru Grup", a spus Mihai Logofatu (foto), CEO al Bittnet, cu ocazia evenimentului de listare a obligatiunilor.

In mai putin de patru ani, utilizand si instrumentele de finantare din piata de capital, valoarea companiei a crescut de peste 6 ori, la mai mult de 50 milioane lei (de la circa 8 milioane lei in aprilie 2015) - Lucian Anghel, presedintele BVB

Bittnet a intrat la cota bursei pe 15 aprilie 2015, fiind o companie cu activitati in zona de tehnologie si educatie. Astazi a devenit un grup de 4 companii (Bittnet, Dendrio, Elian si Equatorial) si, de anul viitor, s-ar putea adauga o noua firma in portofoliu, Crescendo.

Integrarea Crescendo este supusa aprobarii actionarilor in AGA din 17 decembrie, dar si analizei Consiliului Concurentei.

Pana la decizia de a prelua activitatile de integrare IT&C ale Crescendo, pentru suma de 10,9 milioane lei, fratii Logofatu aveau ca obiectiv realizarea unei cifre de afaceri la nivel de Grup de 100 milioane lei, pana in anul 2020.

Cu ocazia listarii emisiunii de obligatiuni, cei doi au anuntat insa ca obiectivul de 100 milioane de lei in venituri poate fi atins mai devreme, in 2019, iar la nivel de grup (dupa includerea Crescendo) cifra poate ajunge chiar la 120 milioane lei.

Emisiunea de obligatiuni din acest an a fost realizata prin intermediul Goldring in calitate de consultant autorizat. Ea are maturitatea in 2023 si plateste un cupon de 9% pe an, virat in transe trimestriale.

Transferul pe piata principala a Bursei, cel mai probabil in vara lui 2019

Conducerea Bittnet a propus actionarilor la AGA din decembrie si transferul pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, insa este un acord de principiu, avand in vedere ca inainte de acest transfer compania trebuie sa intruneasca o serie de criterii stricte pentru a primi avizul Bursei. Printre acestea se numara: publicarea situatiilor financiare in format IFRS, pe ultimii 3 ani, la nivel consolidat, un proces dificil avand in vedere cele 4 firme din Grup.

De asemenea, Bittnet trebuie sa se transforme dintr-o companie cu administrator unic intr-o companie cu un consiliu de administratie, ceea ce inseamna un alt model, un nou act constitutiv, cat si efectuarea de alegeri pentru membrii boardului.

"Procesul ar trebui sa inceapa nu mai devreme de finalizarea procesului de M&A al Crescendo, astfel incat sa fim siguri ca avem dimensiunea relevanta. Sigur ca vom incerca sa facem unii pasi pana finalizam tranzactia (supusa si aprobarii Consiliului Concurentei) si ne vom propune ca la AGA din aprilie sa avem pregatite actul constitutiv si alegerile. Dar este unul dintre acele proiecte in care vrem sa se intample mai bine decat mai repede", a explicat si Cristian Logofatu, CFO al Bittnet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri