Bittnet finalizeaza cea de-a treia achizitie din ultimul an. Compania fratilor Logofatu cumpara in prima faza 25% din Equatorial Gaming

Bittnet Systems a incheiat cu succes negocierile si a semnat contractul de achizitie a 25% din Equatorial Gaming, o companie de tip game-based learning fondata si condusa de Dan Berteanu si Diana Rosetka. Este a treia achizitie din ultimul an pentru fratii Cristian si Mihai Logofatu.

Prin aceasta operatiune, Bittnet va detine un pachet de 24,9989% in compania controlata de antreprenorul roman Dan Berteanu. Cititi aici un interviu cu fondatorul Equatorial Gaming.

Conform angajamentelor asumate in AGA, noua achizitie vine la o luna dupa ce Bittnet a semnat si acordul de preluare a pachetului majoritar in cadrul Elian Solutions.

"Bittnet a inceput ca o companie specializata in furnizarea de training IT si, de-a lungul anilor, a devenit lider in acest domeniu in Romania. Investitia in Equatorial Gaming, o companie de tip game-based learning, face parte din strategia de dezvoltare a grupului nostru pentru 2018-2020, in aria de interes “educatie”. Odata cu evolutia tehnologiei, evolueaza si felul in care adultii invata. Suntem incantati de extinderea portofoliului nostru de educatie cu produse originale, care sunt inovative si orientate catre viitor si care vor face cu siguranta o diferenta pozitiva in viata clientilor nostri", a declarat Mihai Logofatu, CEO al Bittnet.

Istoria Equatorial incepe in 1997, cu furnizarea programelor de formare si consultanta transformatoare la nivel individual, de echipa si organizational in Romania si in strainatate. In 2015, compania a inventat si lansat Equatorial Marathon, un joc de realitate virtuala alternativa (Alternate Reality Game) pentru corporatii, care mareste gradul de implicare si stimuleaza schimbarile comportamentale ale angajatilor. Produsul este disponibil 24/7, pe dispozitive multiple si este utilizat pentru proiecte de invatare, conferinte si studii academice in Romania, Polonia, Italia si Franta.

Citeste si:
Bittnet Systems, la a 3-a emisiune de obligatiuni: ce va face cu banii
Bittnet Systems, la a treia...

Suntem mandri ca am dezvoltat produse cu metodologie 100% romaneasca care sunt exportate cu succes pe pietele mature din Europa de Vest. Tranzactia de astazi survine dupa mai multi ani de colaborare intre Bittnet si Equatorial. In ultimii ani am identificat o serie de oportunitati de colaborare bazate pe portofoliul nostru comun de servicii educationale dar si, mai ales, pe o viziune similara asupra dezvoltarii la nivel european - Dan Berteanu, CEO Equatorial Gaming

Investitia Bittnet in Equatorial are doua componente. In prima etapa, care ar putea fi finalizata pana in 15 septembrie, Bittnet va achizitiona o participatie de 24,9989% din actiunile Equatorial Gaming, in schimbul sumei de 1,05 milioane lei, ceea ce evalueaza compania fondata de Dan Berteanu la aproape un milion de euro.

In a doua etapa, Bittnet va acorda un imprumut convertibil (la optiunea Bittnet), in valoare de 1,05 milioane lei, pentru o perioada de 3 ani, cu o dobanda de 9% pe an. In cazul exercitarii optiunii de convertibilitate a imprumutului, detinerea Bittnet in actionariatul Equatorial ar ajunge la 45%.

"Estimativ 100 de miliarde euro sunt cheltuiti anual in Europa cu programe de training. In ultimii ani, am profitat de pozitia noastra de lider pe piata de training IT din Romania, dar recunoastem si faptul ca pentru a ramane in continuare lideri si pentru a continua sa ne consolidam pozitia, trebuie sa aducem in mod constant noi solutii clientilor nostri. Investitia noastra in Equatorial Gaming urmareste sa atinga exact aceste obiective", a declarat Cristian Logofatu, CFO al Bittnet.

Citeste si:
Bittnet isi majoreaza capitalul pentru a-si rasplati angajatii cheie
Bittnet Systems isi majoreaza...

Aceasta este a treia achizitie pentru grupul Bittnet in cursul ultimului an dupa achizitia din 2017 a Gecad Net, integratorul de servicii IT fondat de Radu Georgescu. Dupa achizitie, Gecad Net s-a rebrand-uit in Dendrio.

Capitalul pentru achizitionarea pachetului de 25% din Equatorial Gaming a fost obtinut de Bittnet in cadrul unui plasament privat de obligatiuni corporative (BNET23), care a fost finalizat cu succes la inceputul lunii iulie 2018, cand compania a atras o finantare de 4,7 milioane lei.

Bittnet va dedica lunile urmatoare pentru finalizarea procesului si integrarea celor doua companii, Elian Solutions si Equatorial Gaming, in structura grupului, iar Equatorial Gaming se va concentra in lunile urmatoare pe promovarea noii versiuni a jocului - denumita VRunners - care a fost lansata in luna iunie a acestui an la “International Conference of e-Learning in the Workplace” care a avut loc in Statele Unite, la Columbia University.

Citeste si:
Acțiunile BNET, roller-coaster pe bursă: ce va urma în acest an...
Acțiunile Bittnet, un...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri