Dolarul american crește la cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani, după anunțul lui Vladimir Putin prin care a declarat că forțele armate ale Rusiei vor apela la rezerviști pentru a lupta împotriva Ucrainei.

Un indice care urmărește evoluția dolarului american în comparație cu alte șase mari valute internaționale a crescut cu 0,5% la startul ședinței de tranzacționare de miercuri, de la Londra, potrivit Financial Times.

Dolarul este considerat pe scară largă a fi un refugiu și, de obicei, crește în perioadele de tulburări geopolitice. Yenul Japoniei a fost singurul cu o valoare mai mare decât dolarul, câștigând ușor teren în fața monedei americane.

Într -un semn suplimentar al piețelor financiare, indicele de acțiune STOXX 600 din Europa a scăzut cu 0,3 la sută după deschidere, CAC 40 din Franța a scăzut cu 0,8 la sută și DAX din Germania cu 1 %.

Citește și: Bursa din Moscova, în cădere liberă după ce Putin anunță mobilizarea parțială

Prețul petrolului Brent a crescut cu 2,3%, la 92,68 dolari pe baril.

Reamintim că Vladimir Putin, președintele Rusiei, s-a adresat poporului rus într-un mesaj televizat care vine într-un moment în care contraofensiva Ucrainei recuperează din ce în ce mai mult teren capturat de ruși. Discursul său s-a concentrat în principal pe mobilizarea parțială a populației pentru război și referendumurile anunțate deja de separatiștii ruși din Donețk, Lugansk și Herson.

Putin a anunțat mobilizarea parțială a populației pentru război și a adăugat că susține referendumurile pe care separatiștii vor să le organizeze în mai multe zone din Ucraina pentru alipirea la Rusia.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri