Deutsche Boerse, in negocieri avansate pentru preluarea NYSE Euronext

Deutsche Boerse din Frankfurt se afla in negocieri avansate de preluare a NYSE Euronext, intr-o tranzactie sub forma de actiuni care va crea de cel mai mare operator bursier la nivel mondial, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

NYSE Euronext opereaza bursele din Paris, New York, Bruxelles si Amsterdam.

In urma preluarii, cele doua companii vor realiza economii de 300 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al Deutsche Boerse si NYSE.

Duncan Niederaurer, directorul general al NYSE Euronext, cu sediul in New York, va avea aceeasi functie in compania nou formata.

Directorul general al Deutsche Boerse, Reto Francioni, va detine postul de presedinte. Deutsche Boerse va avea in proprietate 59%-60% din noua companie.

Preluarea va unifica platforme bursiere cu operatiuni in tari precum Statele Unite, Germania, Franta, Olanda si Portugalia.

Din ianuarie 2000, au avut loc achizitii de operatori bursieri in valoare de minim 95,8 miliarde de dolari, la nivel mondial, intre care preluarea de catre NYSE Group a Euronext NV si cea a OMX de catre Nasdaq Stock Market.

In urma informatiilor, actiunile NYSE Euronext au crescut cu 19%, la 39,83 dolari pe unitate. Titlurile Deutsche Boerse au avansat cu 1,7%, la 58,44 dolari pe unitate, inainte de a fi suspendate.

Valoarea combinata de piata a celor doi operatori este de 25,9 miliarde de dolari, peste cea a Hong Kong Exchanges&Clearing, in prezent cel mai mare operator bursier in functie de capitalizare.

London Stock Exchange Group (LSE), operatorul burselor de la Londra si Milano,
a anuntat, miercuri, ca va fuziona cu TMX Group, proprietarul bursei din Toronto, printr-un schimb de actiuni in valoare de 3,2 miliarde de dolari.

Singapore Exchange a lansat in octombrie o oferta de preluare a ASX, operatorul principalei burse din Australia, pentru 8,5 miliarde de dolari SUA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri