Antonescu: Imi voi tine cuvantul legat de scorul PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca scorul partidului la europarlamentare este sub asteptarile liberalilor. El a precizat ca isi va tine promisiunea legata de scorul formatiunii si ca va face acest anunt in sedinta BPN.

”La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi multumit, este un rezultat sub asteptarile noastre. Asa cum am anuntat din campanie, neatingerea obiectivului este un esec pe care ca presedinte mi-l asum. Evident ca imi voi tine cuvantul, nu s-a pus niciodata problema alfel. In sedinta de la ora 14.00 voi anunta colegii si vom lua decizia acolo”, a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a declarat, in mai multe randuri, ca daca PNL obtine mai putin de 20% la europarlamentare va demisiona de la sefia partidului.

Totodata, Crin Antonescu a anuntat ca va propune ca europarlamentarii PNL sa adere la grupul PPE din Parlamentul European. Crin Antonescu a aratat ca, avand in vedere contextul european, in urma consultarii cu multi colegi, si mai ales in situatia interna si externa, va propune, la Biroul Politic al partidului, ca europarlamentarii liberali sa adere la grupul PPE, potrivit Mediafax.

”Este o decizie pe care eu o voi propune colegilor mei”, a anuntat Antonescu, precizand ca propunerea sa are in vedere faptul ca ”Uniunea Europeana nu trebuie sa fie condusa de un presedinte socialist”. ”Avand in vedere ca mecanismele europene sunt diferite de cele din Parlamentele nationale, cine va avea mai multi europarlamentari, mai multe mandate intre PPE si PSD, va desemna presedintele Comisiei Europene”, a aratat Antonescu.

Citeste si:
Metrorex ar putea plati despagubiri de 188 milioane lei
Revista presei 19 septembrie:...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

El a mai spus ca optiunea PNL este foarte clara, pentru dreapta, pentru un presedinte al Comisiei Europpene din partea PPE, adaugand ca exista si o compatibilitate doctrinara, de orietare politica strategica intre PPE si PNL, un partid de dreapta.

Potrivit lui Antonescu, in al doilea rand, optiunea este legata de faptul ca dreapta trebuie sa isi uneasca fortele si in Europa, si in tara. PNL este membru ALDE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri