Liderul comunistilor moldoveni a facut aceasta declaratie joi, in Parlamentul moldovean, in timpul dezbaterilor unei motiuni in urma careia Guvernul Strelet a fost demis. El a mai sugerat ca Strelet ar detine terenuri in parcul Herastrau, ar face contrabanda cu spirt din Republica Moldova in Ucraina si ar fi falsificat acte la vama, scrie Mediafax.

Strelet a respins aceste acuzatii, la care in plen s-au auzit rasete, cerandu-i lui Voronon sa nu spuna in Legislativ ce viseaza noaptea. "Dumneavoasta, impreuna cu doi parteneri, Filat si un oarecare Victor Ponta, cu ce scop ati cumparat peste 2.000 de hectare in orasul Odesa? Ce puteti spune despre compania Cristal Nord din Otaci? Acum v-ati implicat acolo? Pana nu demult acolo mai era Gacichevici. Furtunul (pe) care l-ati tras pe sub pamant acolo din ce directie pompeaza spirtul - din (Republica) Moldova in Ucraina sau invers?", a intrebat Voronin pe un ton retoric.

Voronin a vizat, de asemenea, activitatea companiei infiintate de Strelet. "Daca visati ceva noaptea, nu spuneti in plenul Parlamentului, pentru ca nu e chestie buna", i-a replicat acesta.

"Nu am alte averi care sa nu fie incluse in declaratia de venit. Am o singura companie pe care am fondat-o si din administratia careia m-am retras din 2009, cand mi s-a validat mandatul de deputat", s-a aparat Strelet. "Va rog sa fiti foarte atent. Pe doi deja i-am actionat in judecata. Nu o sa ezit nici in alte cazuri", l-a amenintat Strelet pe Voronin.
In urma acestor dezbateri, Guvernul proeuropean moldovean condus de Strelet a fost demis joi, printr-o motiune de cenzura, adoptata de 65 de parlamentari.

Citeste si:

Motiunea de cenzura a Guvernului Strelet, care era sustinut in Parlament de Alianta pentru Integrare Europeana - formata din Partidul Liberal-Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) si Partidul Liberal (PL) -, a fost depusa de Partidul Socialistilor (PSRM) si de Partidul Comunistilor (PCRM).

Liderul PD Marian Lupu a declarat, la incheierea dezbaterilor din Parlament, ca Partidul Democrat nu renunta la strategia proeuropeana si cere formarea, in cel mult o saptamana, a unei noi aliante, majoritati parlamentare si a unui nou Guvern. Lupu a precizat ca PD nu va face aliante de stanga.

Motiunea a fost depusa in contextul miscarilor de contestare a Guvernului proeuropean condus de Valeriu Strelet si al arestarii fostului premier Vlad Filat, acuzat de fraude bancare si luare de mita.

Sursa foto: Mediafax Foto