Premierul desemnat Dacian Ciolos a trimis Parlamentului programul sau de guvernare, care are 13 pagini si este impartit in trei capitole mari: viziune, prioritati, plan de masuri. Acesta din urma cuprinde: intarirea democratiei elective si a statului de drept, crearea premiselor resetarii mediului politic, stabilitatea mediului economic, accelerarea proceselor de reformare a statului, educatie si sanatate, agricultura si pescuit, energie, transporturi si infrastructura, dezvoltare sociala, cultura, media, minoritati, mediu, tineret si sport, statul si siguranta nationala, externe si afaceri europene, fonduri europene, romanii de pretutindeni si, ultimul capitol, IT.

In ceea ce priveste stabilitatea mediului economic, programul de guvernare al cabinetului Dacian Ciolos vizeaza "asigurarea unui cadru fiscal si de reglementare care sa fie stabil, predictibil, transparent. Debirocratizare, simplificare si armonizare a reglementarilor. Elaborarea de masuri care sa asigurare un raport corect intre stat si contribuabil".

Se mai urmareste imbunatatirea colectarii veniturilor la buget prin incurajarea conformarii voluntare, modernizarea, profesionalizarea si descentralizarea administratiilor fiscale". Programul are in vedere si "imbunatatirea activitatii ANAF in vederea continuarii cresterii veniturilor la buget prin ameliorarea colectarii taxelor si impozitelor. Finalizarea implementarii proiectului Bancii Mondiale de restructurare si reformare a activitatii administratiei fiscale".

Sursa foto: Mediafax