Curtea Constitutionala a respins, miercuri, sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, astfel ca primarii vor fi alesi intr-un singur tur

Astfel, Curtea Constitutionala a respins ca neintemeiata sesizarea privind numarul minim de semnaturi pentru depunerea candidaturilor, a anuntat presedintele CCR, Augustin Zegrean, conform News.ro

”Nu s-a adus niciun argument care sa justifice schimbarea practicii Curtii Constitutionale in domeniu. Avem o practica vasta in aceasta privinta. Dintotdeauna Curtea a spus ca este rolul Parlamentului sa stabileasca modalitatile si cu semnaturi/ fara semnaturi. De altfel, si Comisia de la Venetia spune ca nu se incalca dreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul ca se conditioneaza de existenta unor semnaturi”, a spus presedintele CCR.

El a precizat ca sesizarea privind neconstitutionalitatea articolului referitor la alegerea primarilor intr-un singur tur a fost respinsa ca inadmisibila, intrucat nu are legatura cu cauza.

”In acest dosar se judeca posibilitatea autorului de a candida sau nu in functie de semnaturile pe care trebuia sa le depuna, si nu se judeca legea electorala in ansamblul ei”, a explicat Augustin Zegrean

Zegrean a precizat ca pana miercuri au mai sosit la CCR inca 30 de sesizari pe aceleasi subiecte, dar ca nu crede ca se vor da alte verdicte.
Curtea tocmai s-a pronuntat astazi. Nu cred ca maine vom schimba. (...) Sigur nu vom schimba practica de azi pana maine”, a afirmat presedintele Curtii Constitutionale.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri