PSD face demersuri ca Romania sa aiba paradisuri fiscale

Senatorul PSD Serban Nicolae a initiat un proiect de lege potrivit caruia, pentru dezvoltarea activitatilor economice si creearea de locuri de munca, terenurile de pe insule si grinduri sunt scutite de taxe. Mai mult, activitatile sunt taxate la jumatate.

Senatorii din comisia de buget au aprobat, marti, un proiect de lege care prevede ca cei care construiesc facilitati de agrement, dezvolta activitati legate de turism, alimentatie publica, comert, jocuri de noroc pe insule si grinduri sa beneficieze de facilitati fiscale, potrivit Digi24. Sub incidenta legii nu intra ariile naturale protejate.

Opozitia nu a votat proiectul, motivand ca de acesta ar beneficia si insula Belina, care face obiectul unui dosar penal. In dosarul Belina, deschis de DNA, fostul vicepremierul Sevil Shhaideh este suspecta de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu pe vremea cand era secretar de stat la MDRAP. Potrivit DNA, in 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private: Tel Drum.

Sursa foto: Shutterstock / mizar_21984


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri