Premierul Viorica Dancila si ministrii din cabinetul sau vor renunta la Serviciile de Paza si Protectie, dupa ce liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe Lucian Pahontu, actualul sef SPP, ca a intervenit in guvernul Tudose mai mult decat era cazul, potrivit Digi24.

Premierul Viorica Dancila a renuntat la serviciile SPP, imediat dupa investitura, paza fiind asigurata de catre Jandarmeria Romana. Decizia a fost confirmata de catre secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Decizia de a renunta la serviciile SPP a fost luata de toti ministrii noului Executiv.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus ca, institutional, orice premier trebuie sa aiba contacte cu SRI, cu SIE si cu SPP, insa seful SPP, Lucian Pahontu, a fost implicat mai mult decat era cazul in Guvern.

„L-am vazut pe Mihai Tudose cum a evoluat dupa ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am multumit azi, a devenit acelasi coleg deschis si glumet. Poate tensiunea de acolo, poate influentele. N-avem de unde sa stim acum, dar asta nu inseamna ca pana la urma nu vom afla. Mai multi colegi mi-au spus ca seful SPP-ului a fost implicat mai mult decat era cazul. Domnului Paul Stanescu i s-a spus ca undeva prin martie eu o sa fiu executat si dumnealui poate sa fie seful partidului. Poate ca i s-a spus si lui Grindeanu, lui Tudose, nu stiu”, a declarat liderul PSD.

Dragnea a spus ca nu o vede pe Viorica Dancila sa se lase influentata sau speriata.

„Cine nu trece doar in gluma prin Bruxelles are si puterea interioara, si curajul sa reziste si sa respinga orice propuneri de genul asta, pentru ca are puterea sa inteleaga ca trebuie sa indeplineasca misiunea data prin votul Parlamentului, aceea de a aplica programul de guvernare. Nu o vad pe doamna Viorica Dancila sa se lase influentata sau, si mai rau, sa se lase speriata. Am foarte mare incredere, nu o vad sa se lase ademenita”, a afirmat liderul PSD.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri