Presedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constitutionala Legea privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, scrie Ziare.com.

Seful statului a trimis, miercuri, catre CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra legii, precum si pentru modificarea unor acte normative.

In sesizare, Iohannis sustine ca legea incalca mai multe articole din Constitutie, notand motive de neconstitutionalitate extrinseca si motive de neconstitutionalitate intrinseca.

Si PNL a atacat la CCR legea privind infiintarea Fondului Suveran de Investitii.

Pe 6 iunie, Parlamentul a adoptat proiectul care infiinteaza Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), care va include 33 de companii de stat. Actionarul acestuia va fi statul roman, iar capitalul social se va ridica la 9 miliarde de lei.

CCR: Legea privind...
Citeste si: CCR: Infiintarea Fondului Suveran de Investitii este neconstitutionala

"Proiectul de lege are ca obiect de reglementare infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii - S.A. (FSDI), precum si modificarea unor acte normative. FSDI este persoana juridica romana, organizata ca societate pe actiuni, avand ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice.

Capitalul social al FSDI subscris integral la data constituirii este format din aport in natura reprezentat de pachete de actiuni la diverse companii, precum si din aport in numerar in valoare de 1.850.000.000 lei", se arata in textul actului normativ adoptat de Camera Deputatilor, for decizional pentru initiativa legislativa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Guvernul a adoptat OUG pentru infiintarea Fondului Suveran