In viziunea liberalilor, legea este neconforma cu o serie de prevederi din Constitutie, sesizarea fiind semnata de 66 de deputati.

Dupa adoptarea legii in Parlament, liberalii sustineau, prin vocea Ralucai Turcan, ca „PSD-ALDE au dat cea mai puternica lovitura economiei nationale romanesti, prin infiintarea asa-zisului Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii”. „Este cel mai mare tun care se pregateste patrimoniului de stat din ultimii ani! Daca pana acum Guvernele PSD-ALDE au demonstrat reala incompetenta in a gestiona responsabil economia romaneasca, acum am asistat la un act premeditat prin care Guvernul si majoritatea parlamentara intentioneaza sa puna cele mai profitabile companii ale Romaniei sub o administrare total netransparenta si clientelara, aservita unor interese dubioase”, scria Turcan pe Facebook.

Liderul deputatilor liberali a subliniat ca aceasta lege incalca principiul bicameralismului, in sensul ca la Camera Deputatilor au fost introduse in lege noi companii, pe langa cele initiale, care urmeaza sa intre sub administrarea acestui fond "mamut".

„Din start, legea are un caracter neconstitutional!”, a subliniat Turcan.

Dragnea a cerut suspendarea...
Citeste si: Dragnea a cerut suspendarea tragerii la sorti a noilor judecatori

Ea a precizat si ca legea incalca articolul 135 din Constitutie, care consacra faptul ca Romania este economie de piata, bazata pe libera initiativa si concurenta.

Sursa foto: Agerpres Foto