Peste 100 de mii de dosare penale privind infractiuni extrem de grave, printre care se numara omoruri, violuri, furturi si talharii, doar din Bucuresti, ar urma sa fie clasate automat daca modificarile Codurilor de procedura penale vor intra in vigoare asa cum au fost votate in Parlament “pe repede inainte” si fara nicio consultare reala cu specialisti, scrie Ziare.com.

Din pacate, modificarea codurilor penale reprezinta o prioritate pentru PSD, avand in vedere numarul mare de cercetati penal si infractori in randul Partidului Social Democrat.

Datele sunt oficiale, obtinute de Ziare.com de la Politia Capitalei, in baza Legii 544 a liberului acces la informatiile de interes public.

Intr-o sesiune parlamentara extraordinara, pe 18 iunie, Camera Deputatilor, decizonala, vota pe repede inainte proiectul de lege privind modificarile aduse Codului de procedura penala.

Acesta introduce la articolul 305, aliniatul 1 indice 1 care prevede: "In termen de maximum un an de la data inceperii urmaririi penale cu privire la fapta, organul de urmarire penala este obligat sa procedeze fie la inceperea urmaririi penale cu privire la persoana, daca sunt indeplinite conditiile legale pentru a dispune aceasta masura, fie la clasarea cauzei."

Asadar, toate dosarele cu autor necunoscut deschise cu mai mult de un an in urma de la data intrarii in vigoare a legii trebuie clasate. Asta inseamna ca toate cercetarile sunt oprite si daca, absolut intamplator, in cadrul altei anchete apare ca prin minune un suspect necautat, dosarul poate fi redeschis, dar numai prin decizia instantei de judecata.

De exemplu, daca un om a fost ucis si politia nu a identificat in termen de un an criminalul, dosarul se claseaza, pe ucigas nu-l mai cauta nimeni si el mai poate fi prins numai daca, intamplator, in cadrul altei anchete apar indicii despre autor si anchetatorul isi aduce cumva aminte ca a existat si acel dosar clasat sau daca violatorul recunoaste, cait, ca a mai comis si alte violuri in trecut.
Politia Capitalei a comunicat la cererea Ziare.com cate dosare cu autor necunoscut mai vechi de un an exista in acest moment in Bucuresti:

  • 103.931 furturi
  • 109 dosare de viol
  • 3.912 talharii

Toate aceste dosare ar urma sa fie clasate automat ca urmare a vointei PSD-ALDE odata cu intrarea in vigoare a modificarilor la Codul de procedura penala.

Si mai grav este ca in acest fel vor fi clasate si dosare pentru crima.

  • 38 de infractiuni de omor
  • 25 de tentative de omor
  • 6 talharii urmate de moartea victimei
  • 6 infractiuni de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte

Asadar, numai in Bucuresti, prin vointa PSD- ALDE, 75 de criminali nu vor mai fi cautati de nimeni si ar mai putea fi identificati numai daca vor ucide din nou.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri