Initiativa "Fara Penali in functii publice" ajunge la Comisia Juridica

Silviu Dehelean, secretarul Camerei Deputatilor din partea grupului USR si membru in Comisia Juridica, a transmis ca initiativa intra in dezbatere parlamentara si a fost inclusa pe Ordinea de zi a Comisiei juridice de marti, 11 iunie, de la ora 16.00, potrivit Ziare.com.

"Dupa solicitarile pe care le-am facut atat in Biroul permanent al Camerei Deputatilor cat si in Comisia juridica, dupa insistentele colegilor mei, parlamentari si membri USR, dar mai ales in urma votului vostru si a mobilizarii senzationale din 26 Mai, initiativa cetateneasca Fara penali in functii publice iese de la sertar si intra in sfarsit in dezbatere parlamentara si a fost inclusa pe Ordinea de zi a Comisiei juridice de marti, 11 iunie, de la ora 16.00. Ne indreptam asadar spre primul vot in parlament in legatura cu ideea pentru care peste 1.000.000 dintre voi ati semnat si care a jucat un rol foarte important in cele peste 2.000.000 de voturi pe care le-am obtinut in alegerile europarlamentare", a scris Dehelean pe Facebook.

Acesta a preciat ca spera ca membrii Comisiei juridice sa voteze un raport de adoptare si sa mai faca un pas spre modificarea Constitutiei "in asa fel incat persoanele condamnate penal definitiv, la pedeapsa inchisorii, pentru fapte savarsite cu intentie, sa nu mai poata ocupa functiile de presedinte al Romaniei, de deputat sau senator si nici functii in administratia publica locala, pana la intervenirea unei situatii care sa inlature consecintele condamnarii".

Si juristul Vlad Gheorghe (USR) a comentat acest lucru pe Facebook.

"Dupa o lunga perioada de stat in sertarul lui Ciordache, Fara penali in functii publice incepe procedura parlamentara de adoptare. A fost introdusa pe ordinea de zi a Comisiei Juridice. Este primul vot spre telul final, referendumul de modificare a Constitutiei", a scris Vlad Gheorge pe Facebook.

Citeste si:
Firea anunță deschiderea podului Ciurel: în ce constă a doua etapă...
Firea anunță deschiderea...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

EL a precizat ca urmatorii pasi vor fi votul in plenul Camerei Deputatilor, urmat de avizul Comisiei Juridice de la Senat si apoi votul final in plen.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri