Consilierul prezidential pentru politica externa Bogdan Aurescu va efectua astazi o vizita de lucru la Chisinau, in contextul evolutiilor politice recente din Republica Moldova, transmite Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa potrivit Digi24.

„Delegatia condusa de Consilierul Prezidential pentru politica externa, din care fac parte si Dan Neculaescu, secretar de stat pentru relatii cu vecinatatea estica si relatii multilaterale la nivel global in cadrul Ministerului Afacerilor Externe roman, si Daniel Ionita, ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, va avea intalniri cu fortele parlamentare si politice implicate in criza in curs din Republica Moldova, cu care va fi discutat contextul politic al crizei”, se precizeaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, va fi reiterat „apelul la calm, retinere si dialog”, dar si la „continuarea parcursului european” al Republicii Moldova.

„In conformitate cu Pozitia Romaniei privind situatia politica din Republica Moldova, exprimata la data de 11 iunie a.c., va fi reiterat apelul tarii noastre la calm, retinere si dialog, necesare stabilitatii Republicii Moldova, si la continuarea parcursului sau european. Romania, ca partener strategic al Republicii Moldova, considera necesara o solutionare cat mai rapida a crizei pe cale pasnica, in conformitate cu valorile si principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum si cu optiunile exprimate prin vot de cetateni la alegerile parlamentare din februarie 2019”, mai spune Administratia Prezidentiala.

Zilele trecute, ministrul de Externe Teodor Melescanu spunea ca „in opinia mea, in situatia grava in care se gaseste Republica Moldova, singura solutie este intoarcerea la electorat. Nu cred ca e nicio problema sa fie alegeri parlamentare anticipate in 6 septembrie”.

De asemenea, miercuri, Klaus Iohannis a transmis o scrisoare catre presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si catre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la situatia din Republica Moldova, in care le cere gaseasca urgent, impreuna cu statele membre ale Uniunii Europene, ce trebuie facut pentru a pune capat situatiei actuale din tara vecina.

Seful statului vorbeste despre „actiuni concrete”, dar solutia, precizeaza presedintele, trebuie sa fie una negociata, pe baza valorilor si principiilor Uniunii Europene.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri