Consilierul prezidential pentru politica externa Bogdan Aurescu va efectua astazi o vizita de lucru la Chisinau, in contextul evolutiilor politice recente din Republica Moldova, transmite Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa potrivit Digi24.

„Delegatia condusa de Consilierul Prezidential pentru politica externa, din care fac parte si Dan Neculaescu, secretar de stat pentru relatii cu vecinatatea estica si relatii multilaterale la nivel global in cadrul Ministerului Afacerilor Externe roman, si Daniel Ionita, ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, va avea intalniri cu fortele parlamentare si politice implicate in criza in curs din Republica Moldova, cu care va fi discutat contextul politic al crizei”, se precizeaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, va fi reiterat „apelul la calm, retinere si dialog”, dar si la „continuarea parcursului european” al Republicii Moldova.

„In conformitate cu Pozitia Romaniei privind situatia politica din Republica Moldova, exprimata la data de 11 iunie a.c., va fi reiterat apelul tarii noastre la calm, retinere si dialog, necesare stabilitatii Republicii Moldova, si la continuarea parcursului sau european. Romania, ca partener strategic al Republicii Moldova, considera necesara o solutionare cat mai rapida a crizei pe cale pasnica, in conformitate cu valorile si principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum si cu optiunile exprimate prin vot de cetateni la alegerile parlamentare din februarie 2019”, mai spune Administratia Prezidentiala.

Zilele trecute, ministrul de Externe Teodor Melescanu spunea ca „in opinia mea, in situatia grava in care se gaseste Republica Moldova, singura solutie este intoarcerea la electorat. Nu cred ca e nicio problema sa fie alegeri parlamentare anticipate in 6 septembrie”.

Citeste si:
Minzatu: Mai putini bani de la UE pentru drumurile din Romania
Roxana Minzatu: Bugetul...

De asemenea, miercuri, Klaus Iohannis a transmis o scrisoare catre presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si catre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la situatia din Republica Moldova, in care le cere gaseasca urgent, impreuna cu statele membre ale Uniunii Europene, ce trebuie facut pentru a pune capat situatiei actuale din tara vecina.

Seful statului vorbeste despre „actiuni concrete”, dar solutia, precizeaza presedintele, trebuie sa fie una negociata, pe baza valorilor si principiilor Uniunii Europene.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Klaus Iohannis: Luni sau marti voi desemna un premier