Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu si-a depus luni, la Biroul Permanent al Senatului, demisia din functia de presedinte al acestui for. Demisia sa va fi oficializata in momentul in care va fi citita in plen. PSD a stabilit sa il sustina pe fostul ministru de Externe Teodor Melescanu pentru functia de presedinte al Senatului.

Update ora 17:30:

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a declarat luni, in legatura cu propunerea lui Teodor Melescanu la sefia Senatului, ca a avut o discutie cu aceasta si ca Melescanu a acceptat propunerea pentru ca nu este de acord cu alianta cu Victor Ponta. Viorica Dancila a precizat ca a lamurit si neintelegerile cu Teodor Melescanu, dupa ce aceasta a acuzat-o zilele trecute ca „a ratacit” memorandumul privind chemarea ambasadorului George Maior, scrie Digi24.ro.

„Am avut o discutie cu domnul Melescanu, i-am facut aceasta propunere, domnul Melesescanu a acceptat in ideea in care dansul nu este de acord cu alianta cu Pro Romania. Locul a fost al ALDE si noi am vrut sa aratm ca suntem corecti pana la capat.”, a declarat Viorica Dancila luni, dupa intalnirea cu grupul minoritatilor nationale.

Update ora 16:00:

PSD a stabilit sa il sustina pe fostul ministru de Externe Teodor Melescanu pentru functia de presedinte al Senatului, a anuntat Viorica Dancila, la finalul intrunirii senatorilor social-democrati, scrie Mediafax.

Senatorul ALDE Teodor Melescanu a declarat, dupa ce PSD a decis propunerea sa in fruntea Senatului, ca nimeni nu i-a cerut vreodata sa plece din ALDE. De asemenea, Melescanu a declarat ca nu a discutat cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu despre aceasta propunere a PSD.

Update ora 14:15:

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu si-a depus luni, la Biroul Permanent al Senatului, demisia din functia de presedinte al acestui for. Demisia sa va fi oficializata in momentul in care va fi citita in plen. Odata cu demisia sa incepe lupta pentru a doua pozitie in stat. Printre cei care isi doresc aceasta pozitie se numara mai multi senatori PSD, printre care Ecaterina Andronescu, Nicolae Moga, Titus Corlatean sau Robert Cazanciuc, scrie Digi24.ro.

Functia este folosita de PSD si pentru negocierile cu senatorii nemultumiti din ALDE. Din partea PNL este vehiculat numele Alinei Gorghiu, insa liberalii au evitat sa decida luni in sedinta partidului, in timp ce USR a decis sa sustina pentru sefia Senatului candidatul PNL, cu conditia ca USR sa obtina doua posturi de vicepresedinte. In acelasi timp, se poarta discutii cu ALDE si Pro Romania pentru sustinerea candidatului PNL.

Stire initiala:

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a informat colegii din Biroul permanent ca isi va anunta, luni, in plenul Camerei Superioare, demisia din aceasta functie. Urmeaza ca deputatii si senatorii sa aleaga noua componenta a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Delegatia permanenta a ALDE a decis in urma cu o saptamana retragerea de la guvernare, iar ALDE si Pro Romania au constituit o alianta electorala pentru sustinerea candidatului independent Mircea Diaconu in alegerile prezidentiale, scrie Agerpres.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a afirmat sambata la Mamaia ca, dupa ce Calin Popescu-Tariceanu isi va da demisia din functia de presedinte al Senatului, unul dintre vicepresedintii social-democrati ai acestui for ar putea asigura interimatul. Ea a infirmat varianta potrivit careia ar fi discutat cu liderul grupului ALDE, Daniel Zamfir, sa preia presedintia Senatului si sa treaca la PSD.

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului s-au intrunit luni de la ora 13.00 pentru a-si alege noua componenta si pentru a demara lucrarile parlamentare in noua sesiune ordinara, noteaza Digi24.ro.

Conform procedurii, grupurile parlamentare ale partidelor se intrunesc pentru a desemna noii lideri de grup si pe cine vor sustine la conducerea Senatului, dupa demisia liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Grupurile parlamentare ale PSD vor stabili luni cine vor fi liderii. Deputatii social-democrati au ca actual lider de grup pe Alfred Simonis.

PNL i-ar putea mentine ca lideri de grup pe Raluca Turcan la Camera Deputatilor si pe Florin Citu la Senat.

De asemenea, PMP l-ar putea desemna din nou pe Marius Pascan ca lider al deputatilor.

ALDE ar putea sa-i propuna pe actualii lideri Varujan Vosganian la Camera Deputatilor si Daniel Zamfir la Senat.

USR ar putea decide ca lideri parlamentari sa ramana Cristina Pruna la deputati, iar Adrian Wiener la Senat.

Adrian Tutuianu a spus ca Pro Romania poarta discutii cu senatori neafiliati si ai PSD pentru a putea forma un grup al Pro Romania la Senat. El a precizat ca va fi depusa cererea daca vor ajunge la sapte senatori, numarul minim necesar infiintarii grupului.

Tot luni, partidele vor nominaliza pe cine vor sustine ca presedinte al Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca in prima zi a sesiunii parlamentare va demisiona oficial din functia de presedinte al Senatului.

Citeste si:

    Sursa foto: AGERPRES FOTO

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Politic »


    Comunicate de presă

    Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


    Setari Cookie-uri