Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere comisie de anchetă parlamentară în cazul abuzurilor comise de către DSU și Ministerul Sănătății asupra pacienților evacuați din Spitalul Foișor, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă transmis de AUR:

„Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor solicită prim-ministrului Cîţu demiterea imediată a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, precum şi a şefului DSU, Raed Arafat, doi dintre principalii responsabili ai dezastrului din sistemul medical românesc şi ai crizei sanitare de proporţii care face din ce în ce mai multe victime. Cu fiecare minut şi fiecare oră pe care Voiculescu și Arafat continuă să le petreacă pe fotoliile lor din Guvern, suntem toți expuşi unor pericole faţă de care aceștia nu îşi asumă nicio responsabilitate.

Suntem pe deplin conştienţi că noţiunea demisiei este inexistentă în vocabularul lui Voiculescu şi Arafat, ambii dovedind, cu fiecare decizie şi apariţie publică, aroganţă, ipocrizie şi dispreţ faţă de cetăţenii români. Menținerea lor în funcție denotă complicitate la continuarea măsurilor anti-românești pe care le iau pe bandă rulantă, în mod discreționar. În acest context, considerăm că ambii trebuie demişi, iar această decizie trebuie adoptată cu celeritate.

De asemenea, partidul AUR anunţă că va iniţia luni, 12 aprilie, în Senatul României, demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a investiga acţiunea de evacuare şi de transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, realizată în cursul serii şi nopţii de 10 aprilie, acţiune comandată de Raed Arafat şi avizată de ministrul Sănătăţii. AUR atrage atenția că nu va permite ca unul dintre cei mai slabi miniștri din ultimii 30 de ani, mandatat de USR, partidul care conduce țara de pe rețelele de socializare, să se degreveze de responsabilitate prin fabricarea unui țap ispășitor în persoana managerului de la Spitalul Foișor.

Voiculescu şi Arafat trebuie să plece cât mai curând din fruntea ministerului, respectiv a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, însă demiterea sau demisia acestora este insuficientă. Ambii trebuie anchetaţi, pentru a da socoteală în faţa cetăţenilor pentru abuzul grotesc şi inuman la care i-au supus pe bolnavii internaţi la Spitalul Foişor. AUR consideră că abuzurile trebuie să înceteze, iar vinovaţii să răspundă pentru faptele lor”, au transmis reprezentanții AUR, într-un comunicat.

Și liderul PSD s-a arătat indignat de cele întâmplate la Spitalul Foișor. Marcel Ciolacu și-a exprimat nemulțumirea printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Este criminal ceea ce faceți! Și ar trebui să înfundați pușcăriile, nu să ieșiți la televizor să explicați...Posted by Marcel Ciolacu on Friday, 9 April 2021

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri