Investitiile imobiliare din Romania au scazut in 2011 cu 13%, ajungand, pe parcursul intregului an, la valoarea de 262,99 mil. euro, a spus Bogdan Sergentu, head of valuations and consulting la DTZ Echinox.

Cele mai multe tranzactii s-au inregistrat in sectorul de retail, chiar daca acest sector detine a doua pozitie in ceea ce priveste ponderea totala a investitiilor atrase (17,4%).

Tranzactiile vizand proiecte de tip mixt au insumat aproximativ 69% din volumul total, urmate de sectoarele residential si office, cu un procent aproximativ egal de 5% si de sectorul hotelier cu 3,8%, arata Sergentu.

Dupa locatie, dintr-un total de 13 tranzactii, sase sunt in Bucuresti, urmat de orase de rang secundar sau tertiar precum Brasov, Ploiesti, Craiova, Sibiu, Pitesti, Slatina si Baia Mare

Citeste si:

„Analizand investitiile dupa tipul de cumparator, identificam companiile private si companiile cotate la bursa ca fiind cele mai active”, a adaugat Bogdan Sergentu.

Numarul insolventelor si falimentelor din domeniul imobiliar a prins avant in ultima perioada, ultimele cateva luni aducand un numar din ce in ce mai mare de proiecte mari aflate in aceasta situatie.

Sursa foto: Imobile-rezidentiale.ro