Faliment, dulce faliment: Lichidarile bancilor ar putea dubla valoarea tranzactiilor imobiliare

Investitiile imobiliare ar putea creste cu peste 100% in acest an, pana la 550 milioane euro, din care 300 de milioane euro ar putea fi reprezentate de lichidarea de catre banci a garantiilor imobiliare pentru creditele neperformante din portofoliu, potrivit estimarilor companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Investitiile imobiliare din Romania au scazut in 2011 cu 13%, ajungand, pe parcursul intregului an, la valoarea de 262,99 mil. euro, a spus Bogdan Sergentu, head of valuations and consulting la DTZ Echinox.

Cele mai multe tranzactii s-au inregistrat in sectorul de retail, chiar daca acest sector detine a doua pozitie in ceea ce priveste ponderea totala a investitiilor atrase (17,4%).

Tranzactiile vizand proiecte de tip mixt au insumat aproximativ 69% din volumul total, urmate de sectoarele residential si office, cu un procent aproximativ egal de 5% si de sectorul hotelier cu 3,8%, arata Sergentu.

Dupa locatie, dintr-un total de 13 tranzactii, sase sunt in Bucuresti, urmat de orase de rang secundar sau tertiar precum Brasov, Ploiesti, Craiova, Sibiu, Pitesti, Slatina si Baia Mare

„Analizand investitiile dupa tipul de cumparator, identificam companiile private si companiile cotate la bursa ca fiind cele mai active”, a adaugat Bogdan Sergentu.

Numarul insolventelor si falimentelor din domeniul imobiliar a prins avant in ultima perioada, ultimele cateva luni aducand un numar din ce in ce mai mare de proiecte mari aflate in aceasta situatie.

Sursa foto: Imobile-rezidentiale.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri