Un angajat petrece la birou, de obicei, opt ore pe zi, insa in unele cazuri, zilele lucratoare pot ajunge sa aiba si 10-12 ore. De aceea, locul unde mananca una, doua sau chiar trei mese pe zi, devine tot mai important, iar companiile investesc din ce in ce mai mult in amenajarea birourilor si, implicit, a salilor de mese.
Wall-Street.ro iti prezinta bucatariile unora dintre cele mai mari companii din Romania. In marile corporatii, locul unde angajatii iau pranzul, altfel spus, bucataria clasica, a fost inlocuit cu cafeteria sau, in tot mai putine cazuri, cu sala de mese.

Holcim, unul dintre cei mai mari producatori de ciment de pe piata locala, ocupa o suprafata de 2.500 mp de birouri in cladirea Floreasca Business Park, in care isi desfasoara activitatea 140 de angajati ai companiei. Sediul Holcim a fost amenajat de compania Corporate Office Solutions, care a mai mobilat si birourile White & Case, eMag sau Colliers.Compania de property si facility management Building Support Services (BSS), unul din principalii jucatori din piata de profil, are sediul in cladirea Europe House din primavara lui 2007. In vara anului trecut, a decis sa faca schimb de spatii cu compania de consultanta imobiliara CBRE, care avea biroul la acelasi etaj al cladirii din Piata Victoriei.

Casa de avocatura White & Case, care a intrat pe piata locala in anul 2008, ocupa o suprafata de peste 1.500 mp in cladirea Europe House, amplasata in Piata Victoriei. Cei 45 de avocati s-au mutat in primavara anului trecut in noul sediu, a carui amenajare a costat 400.000 euro.

In cei aproximativ 2.450 mp inchiriati de Microsoft Romania in turnul de sud al cladirii City Gate compania poate acomoda pana la 190 de angajati desi exista birouri doar pentru 121. Microsoft incearca sa implementeze un sistem prin care angajatii sa schimbe cat mai des locul de la care lucreaza atunci cand se afla la birou.

Sediul Point Public Affairs este situat pe strada Ienachita Vacarescu 22B, intr-o casa in stil brancovenesc, proiectata de arhitectul Gheorghe Simota.

Britanicii de la Aviva au intrat pe piata locala in anul 2000 cu numele Commercial Union, iar biroul lor era situat pe bulevardul Mircea Eliade din Capitala. Astazi, sediul central al asiguratorului se afla in apropierea Pietei Victoriei. La inceputul acestui an, cmpania britanica Aviva plc. a vandut catre gigantul american Metlife Inc., operatiunile sale din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, unde opereaza, in prezent, prin Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private.

In urma cu un an, compania de consultanta in comunicare strategica si public affairs Links Associates, creata de fostul purtator de cuvant al MAE, Corina Vintan, si-a mutat sediul intr-o vila istorica din zona Piata Romana.

NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), una dintre cele mai puternice trei firme de avocatura de pe piata locala, are sediul in complexul de birouri Bucharest Business Park, detinut de CA Immo, in apropiere de Piata Presei.

Wall-Street.ro te incurajeaza sa comentezi: Cat de importanta este pentru tine bucataria din biroul in care lucrezi? A investit compania ta in sala de mese?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri