Valoarea Casei Albe a crescut cu 7% de cand Obama a devenit presedinte

Casa Alba, resedinta oficiala a presedintelui Statelor Unite ale Americii, valoreaza in prezent 294,9 milioane dolari, in crestere cu 7% de cand Barack Obama a preluat biroul in ianuarie 2009.

Totodata, preturile locuintelor din Washington D.C. au urcat cu 13,6% in perioada similara, scrie businessinsider.com, care citeaza un studiu Zillow.

Casa Alba a atins cea mai mare valoare in iulie 2006, de 299,9 milioane dolari.

Resedinta presedintelui SUA are 55.000 de metri patrati, 132 de camere, 35 de bai, 16 dormitoare, 3 bucatarii si peste 7 hectare de teren.

La calculul valorii Casei Albe s-au luat in considerare datele prezentate mai sus, cele mai scumpe proprietati vandute in Washington, precum si alte case istorice achizitionate recent.

Daca cineva ar vrea sa cumpere Casa Alba, cu un credit pe 30 de ani, la o dobanda de 3,276% cat este in prezent in SUA, rata lunara (in care sunt incluse taxele, asigurarea, principalul si dobanda) s-ar ridica la 1,13 milioane dolari.

Daca Obama s-ar decide sa inchirieze Casa Alba altei familii, chiriasii ar uma sa plateasca peste 1,75 milioane dolari pe luna.

Sursa foto: wikipedia.org

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri