Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori de pe piata imobiliara romaneasca in ultimii ani, a finalizat achizitia a 70% din proiectul Mega Mall, situat in apropierea Arenei Nationale, pe care vrea sa il finalizeze in 2015.

"Contractul a fost supus unei serii de conditii precedente ce trebuiau indeplinite sau denuntate pana la sfarsitul lunii august. Toate conditiile precedente au fost indeplinite si achizitia a fost realizata", se arata intr-un comunicat al NEPI.

Tranzactia a fost anuntata la inceputul lunii august.

Dezvoltatorii vor sa construiasca un mall cu o suprafata utila de 70.000 metri patrati, care ar urma sa fie deschis pana la jumatatea anului 2015, iar lucrarile de constructie vor incepe in acest an. Investitia alocata dezvolarii este estimata la 150 milioane de euro.

Aproximativ 30% din suprafata este deja rezervata unor chiriasi, printre care Carrefour, C&A si H&M, potrivit datelor comunicate anterior.

Dezvoltatorul austriac Real 4 You a obtinut anul trecut autorizatia de constructie pentru proiectul Mega Mall, situat pe platforma fostei fabrici Electroaparataj, in apropriere de Soseaua Iancului si Soseaua Pantelimon.

Fondata in 1995 de oamenii de afaceri germani Christian Rimpf si Klaus Riederer, Real 4 You Group este un investitor imobiliar acarei activitate principala consta in proiectarea si dezvoltarea de proprietati de retail.

Real 4 You Group va dezvolta pe langa Mega Mall si cateva centre comerciale in orase precum Satu Mare, Foscani si Targu Mures, denumite tot Mega Mall. Centrele vor avea intre 18.000 mp si 22.000 mp si vor fi ancorate de un supermarket sau de un hipermarket. Ambele companii de consultanta sunt agenti co-exclusivi pe proiectele din tara.

NEPI detine active de peste 600 de milioane de euro in Romania, printre cele mai importante fiind cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila, dar si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
NEPI Rockcastle bugeteaza 110 mil. euro pentru Promenada Craiova