Grupul detine in Romania 88 de proiecte (17 investitii finalizate, 60 de proiecte in curs de analiza si 11 in curs de dezvoltare), cu o valoare de 1,003 miliarde de euro (654 milioane euro - investitiile finalizate, 39,7 milioane euro - proiecte in curs de analiza si 309,4 milioane euro - proiectele in curs de dezvoltare), potrivit raportului financiar al companiei, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari din Romania.

Portofoliul curent de investitii este constituit din noua cladiri de birouri (13,4% din totalul portofoliului de cladiri de birouri), 5 proprietati in zona de retail (9,1% din intregul portofoliu de retail) si 3 centre logistice (3,2% din intregul portofoliu de logistica).

Proprietatile Immofinanz Group in Romania reprezinta 9,7% din portofoliul total al companiei.

In primul trimestru al anului fiscal 2012/2013, veniturile din inchirieri in Romania au totalizat 11,9 milioane euro.

Veniturile din inchirirea cladirilor de birouri au totalizat 7 milioane de euro in primul trimestru din acest an, acestea avand un grad de ocupare de 90,4%, fata de 85,6% in perioada similara a anului trecut. Suprafata totala a celor noua cladiri de birouri, dintre care cele mai importante Iride Park, Victoria Park sau Bucharest Corporate Centre, este de peste 206.000 metri patrati.

Cele cinci centre comerciale au adus companiei austriece 5 milioane de euro, in conditiile in care aceste sunt ocupate in proportie de 93,4%, comparativ cu 90,6% anul trecut. Suprafata centrelor comerciale este aproape 147.000 de metri patrati, cele mai importante fiind Maritimo din Constanta si Polus Center din Cluj-Napoca.

Citeste si:

Din inchirierea parcurilor logistice, avand 52.340 metri patrati, veniturile au totalizat doar 400.000 de euro. Rata de ocupare a celor trei parcuri este de doar 67%.

In Romania, Immofinanz mai are noua proiecte rezidentiale finalizate, dar care nu au fost complet vandute, a caror valoare este estimata la 29,9 milioane de euro.

La nivel global, veniturile din inchirieri ale Immofinanz au scazut usor fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 161,4 milioane de euro.

Cu toate acestea, profitul net a crescut la 117,7 milioane de euro, de la 9,6 milioane de euro in primul trimestru al anului 2012/13, ca urmare a rezultatelor operationale in crestere si a efectelor pozitive ale schimbului valutar precum si evaluarii derivatelor financiare.

Immofinanz detine in prezent peste 1.750 proprietati cu o valoare de piata de aproape 9,3 miliarde euro. Activitatea de baza a grupului consta in achizitia si managementul investitiilor in proprietati, dezvoltarea de proiecte imobiliare si vanzarea acestora. Immofinanz este activ pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale, respectiv Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.