Am avut placerea sa gazduim pana in prezent o serie de evenimente: de la inaugurarea parcului din decembrie odata cu evenimentul „ITC in the Park”, urmat de gala de decernare a premiilor BATRA si evenimentele din cadrul Spherik Accelerator.

In luna aprilie am luat parte cu drag lansarea colectiei „Tudor Personal Taylor Primavara/Vara 2014”. Acum ne pregatim pentru festivalul international de fotografie „Photo Romania Festival” a carei „Zi a Tehnologiei” va fi sarbatorita in parcul tehnologic. Suntem entuziasti si deschisi catre manifestari culturale, expozitii, concerte si festivaluri.

Sustinem antreprenoriatul si tinerii pasionati de el

La sfarsitul anului 2013 Liberty Technology Park Cluj a devenit membru fondator al Spherik Accelerator, alaturi de Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Banca Transilvania. Scopul acceleratorului de business consta in promovarea antreprenoriatului in vederea identificarii celor mai bune idei de afaceri care pot fi implementate, finantate si care, prin dezvoltarea de noi companii, pot avea un impact prin creare de valoare, locuri de munca si proprietate intelectuala.

Spherik Accelerator deruleaza in perioada decembrie 2013 – mai 2014 programele Spherik Student si Innovation Labs Cluj, doua programe de incurajare a antreprenoriatului in tech dedicate studentilor si proaspetilor absolventi, facilitand interactiunea a 17 echipe cu antreprenori si mentori cu experienta in dezvoltare de produse software. Activitatea Spherik continua cu lansarea in luna mai a programului de pregatire pentru start-upuri romanesti din IT aflate la inceput de drum si in cautare de o prima finantare. Printre membrii boardului de mentorat se numara Radu Georgescu, antreprenor in serie si investitor si Irina Anghel, Managing Director al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association.

Iubim IT-ul si nu numai

Proiectul Liberty Technology Park Cluj este ocupat de rezidenti din domeniul IT in proportie 85%. Companiile pe care avem placerea sa le gazduim pana in prezent completeaza profilul parcului si adauga valoare conceptului nostru.
Suntem mandri ca din 6 decembrie 2013 de cand ne-am deschis portile si pana in prezent parcul tehnologic gazduieste 6 companii clujene: Halcyon Mobile, Recall, Makronetz, Ecuson, Spherik Accelerator. Makronetz este o companie de software development. Ecuson Studio este un studio de branding, web design si web development de origine clujeana. Halcyon Mobile, companie specializata pe dezvoltarea si crearea de aplicatii mobile pentru iOS, Android si in general tot „tot ce este mobile”. Recall se ocupa cu managementul securizat al informatiilor.

Suntem in continua dezvoltare

Ne aflam in plin proces de selectie a antreprenorului general pentru etapa a 2-a a proiectului. Aceasta va fi livrata la finele acestui an, oferind un total de 13.412 m2 apartinand cladirilor D si E. Suprafetele generoase per etaj – 3600 m2 – ofera companiilor oportunitatea de a ocupa un nivel intreg. Interiorul spatiilor este tip „open space” cu o distributie excelenta ce permite nu doar o compartimentare eficienta, ci si personalizarea spatiului in functie de specificul companiilor. Lucrarile pentru faza 2-a se vor demara in luna iunie.
In luna mai se va deschide restaurantul „La Casa”. Conceptul lor este unul diferit pentru piata romaneasca, oferind o gama variata de produse din peste 120 de sortimente. Complexul „La Casa” din cadrul Liberty Technology Park Cluj cuprinde un restaurant cu terasa si va oferi rezidentilor specialitati culinare din panificatie, patiserie, cofetarie si gastronomie.

De asemenea, proiectul amenajarii peisagistice a parcului este in plina derulare. Momentan lucram la „amenajarea verde” corespunzatoare primei etape. Acesta are o suprafata de 13 250 m2 ce include terenuri multifunctionale de sport, o gradina cu pomi fructiferi, o fasie de apa si mult doritele piste de biciclete.
Pana iulie 2014 vom avea 100% din faza I inchiriata. Interesul companiilor este ridicat si pentru faza 2, unde am semnat antecontracte pentru 30% din suprafata totala a etapei, spatiile urmand sa fie ocupate in lunile decembrie 2014 si ianuarie 2015.

Dezvoltat de Fribourg Development, Liberty Technology Park Cluj ofera rezidentilor un mediu dinamic si efervescent intensificand conexiunile si comunicarea dintre companii ce activeaza in domenii similare cu scopul de a genera si sustine inovatia si progresul.

Parcul tech revolutionar, ce reimagineaza fostul activ al fabricii Libertatea, este o initiativa a Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri