Aurelia Luca este noul country director al constructorului si dezvoltatorului suedez Skanska, dupa ce Marcin Lapinski a fost promovat in functia de managing director al companiei in Romania si Ungaria.

Incepand cu 1 ianuarie 2016, Marcin Lapinski, in prezent managing director al Skanska Property Romania, va ocupa pozitia similara si in cadrul Skanska Property Ungaria. De asemenea, Zoltán Linczmayer si Aurelia Luca vor ocupa noile pozitii de Country Directors pentru Ungaria, respectiv Romania. Aceste schimbari au ca scop consolidarea companiei si crearea unei sinergii a Skansa Commercial Development Europe in Europa Centrala, precum si cresterea business-ului in cele doua piete emergente.

Ungaria si Romania sunt doua tari extrem de importante in planul de business 2020 al companiei Skanska.

Piata de birouri din ambele locatii creste constant in ceea ce priveste cantitatea de spatii livrate pe piata, volumul spatiilor inchiriate si calitatea ofertei. Conform CBRE, rezultate similare pot fi asteptate si in cel de-al doilea semestru din 2015 , piata din Budapesta fiind la fel de promitatoare. Potrivit previziunilor JLL, noile livrari ale anului 2016 pot ajunge la cel mai ridicat nivel din 2010 . In ambele orase, Skanska este extrem de activa. Pana in prezent, compania a livrat sase cladiri de birouri in Budapesta, iar cel de-al saptelea proiect, Nordic Light, este in momentul de fata in constructie. In acelasi timp, proiectul Green Court Bucharest din Bucuresti este extrem de bine primit.

Skanska Romania a inchiriat integral prima sa cladire si peste 80% din cea de-a doua. De asemenea, compania a cumparat un teren in zona central-vestica a capitalei pentru viitoarele proiecte din Bucuresti.

Aurelia Luca, viitorul country director al Skanska Property Romania, isi va prelua noile atributii in companie din 1 ianuarie 2016.

Aurelia Luca a detinut pozitia de leasing manager in cadrul Skanska de peste trei ani de zile, dupa ce aproximativ sase ani a lucrat ca si manager comercial in cadrul Global Finance si alti sase ani in cadrul Art Group acoperind domeniul de investitii si dezvoltare pe real estate.

Aurelia Luca a absolvit studiile Universitatii Bucuresti in anul 2003 si detine un Masterat in Economia Proprietatii Imobiliare.

Potrivit “CEE Investment Report – Rising Stars 2015”, lansat de catre Skanska Commercial Development Europe, JLL, Colliers International si ABSL, Bucuresti si Budapesta sunt “vedetele in devenire” pe harta tranzactiilor imobiliare din Europa. Cele doua orase ofera profitabilitate, piete stabile si un grad redus de risc.

Skanska este unul dintre cei mai mari dezvoltatori si constructori de proiecte imobiliare la nivel mondial cu aproape 60.000 de angajati in intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri